top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In Israël worden minderheden getraind voor een baan in hightech


Screenshot YouTube


"De toekomst van de arbeidsmarkt hangt sterk af van het vermogen van verschillende bevolkingsgroepen om in goedbetaalde en productieve rollen terecht te komen", zegt Israel Uzan, CEO van het Israëlische Ministerie van Arbeid. "Het ministerie zet zich in voor het leiden van hoogwaardige opleidingen met de nadruk op het integreren van diverse bevolkingsgroepen in een veranderende en technologische arbeidsmarkt."


Dat is de achtergrond van de aankondiging van een Human Capital for High-Tech Fund dat wordt beheerd door de Israel Innovation Authority en partners van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Het fonds biedt subsidies tot 70% van de kosten van het opleiden van ondernemers in onderzoeks- en medische instellingen met ten minste 50% vertegenwoordiging van de Arabische gemeenschap; en zal investeren in hightech opleidings- en integratieprogramma's voor bedoeïenen en Ethiopische burgers.


"Onderzoeks- en medische instellingen met hun divers menselijk kapitaal, met name uit de Arabische gemeenschap, dienen als een vruchtbare voedingsbodem voor innovatieve en diepgaande oplossingen voor 's werelds grootste uitdagingen", aldus Dror Bin , CEO van de Israel Innovation Authority tegen ISRAEL21c.


"Blootstelling aan ondernemerskansen kan dienen als een drijvende kracht achter economische groei en sociale impact voor de Arabische gemeenschap", zei Bin.


Daarnaast accepteert het IIA subsidieaanvragen voor programma's voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal die gericht zijn op het bevorderen van vrouwen in de hightechindustrie.


Bin zei dat het IIA ziet dat “het percentage vrouwen dat werkzaam is in hightech stabiel blijft zonder significante verandering in het afgelopen decennium, met name hun vertegenwoordiging in hogere technologische en leidinggevende functies. Wij zijn van mening dat uitstekende programma's gericht op het bevorderen van vrouwen in leidinggevende en managementfuncties zullen bijdragen aan het versterken van de aanwezigheid van vrouwen in alle technologiesectoren."


Meir Bing, directeur-generaal van het ministerie van Sociale Gelijkheid, voegde eraan toe: “Het is al duidelijk dat de integratie van de Arabische gemeenschap op de Israëlische arbeidsmarkt van groot belang is, niet alleen voor de Arabische gemeenschap maar voor de hele Israëlische economie, met een beslissende invloed op productiviteit, productie en groei. Binnen deze context moeten we de nadruk leggen op de gebieden innovatie, ondernemerschap en hightech, die dienen als groeimotoren voor de economie en een aanzienlijke ondervertegenwoordiging van de Arabische gemeenschap hebben.”


Uzan voegde toe: “Het Ministerie van Arbeid biedt verschillende opties voor integratie in de hightechindustrie, hetzij door middel van technische studies in technische hogescholen onder toezicht, hetzij door dergelijke gespecialiseerde programma's die de samenwerking en kennisuitwisseling tussen ministeries ten behoeve van het publiek vergroten.”
59 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page