top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Inclusief huur staat Israël op 10e plek van duurste landen


Screenshot YouTube


Dankzij de wereldwijde crowdsourced-database van Numbeo weten we eindelijk wat iedereen die in Israël woont dagelijks voelt: Israël is een duur land om in te leven. Volgens Numbeo staat Israël op de zevende plek van duurste landen, als je de huren meetelt komt Israël op de 10e plek terecht.


Volgens deze index, die 139 landen en gebieden omvatte, zijn de enige zes landen met hogere kosten van levensonderhoud Bermuda, het duurste land volgens deze database, gevolgd door Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Barbados en Jersey, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.


Israël komt dus op de 7e plaats terecht van duurste landen, echter wanneer je de huurprijzen meetelt staat Israël op de 10e plaats.


Israël staat op de 13e plaats in de wereld wat betreft de prijs van voedsel en andere basisproducten voor thuis. Wat de restaurantprijzen betreft, was Israël het zesde duurste land ter wereld, alleen bekroond door Bermuda, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Denemarken.


Een andere maatstaf voor de kosten van levensonderhoud in Israël was de index van de lokale koopkracht, die de relatieve koopkracht van goederen en diensten beoordeelt, waar Israël op de 30e plaats kwam, één plaats vóór Puerto Rico, en achterblijft bij landen als Zuid-Afrika en Oman zo blijkt uit een berekening van de krant Haaretz.


Waar in Nederland een gezin van 4 personen volgens Numbeo, zonder huur, maandelijks € 3,069.94 voor levensonderhoud kwijt is, is dat in Israël € 3,469,93.


De gegevens van het in 2009 door voormalig Google-softwareontwikkelaar Mladen Adamovic opgerichte Numbeo, zijn gebaseerd op rapporten van meer dan 600.000 mensen uit meer dan 10.000 steden over de hele wereld en houden rekening met de prijzen van meer dan 7,5 miljoen goederen en diensten.


Op de Numbeo website valt per onderdeel, en artikel [precies te zien wat je in een land daarvoor betaald. Of het nu gaat om groenten fruit of melk, restaurantbezoek en uitgaan, alle vergelijkingen zijn te vinden. Net alleen per land maar ook per plaats.
52 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page