top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Internationale luchtmacht oefening "Iniohos" in Griekenland met deelname IAF beëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Internationale luchtmacht oefening "Iniohos" in Griekenland is afgerond. Aan de oefening namen de 253e en 201e F-16i squadrons van de "Ramon" Air Force Base en de 122e Squadron "Nachson" G-550 van de "Nevatim" Air Force Base, deel


De IAF trainde samen met luchtmachten uit Griekenland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Canada, Cyprus en Slovenië. De oefening was een belangrijke mijlpaal in het versterken van de strategisch-internationale samenwerking tussen Israël en de deelnemende landen. De oefening was gericht op het bevorderen van gemeenschappelijke belangen en het versterken van de operationele competentie van de Israëlische luchtmacht.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IAF trainde 'wing-to-wing' met de buitenlandse luchtmachten, terwijl ze kennis deelde en van elkaar leerde. Tientallen vliegtuigen simuleerden lucht-luchtgevechtsscenario's, omgaan met een geavanceerde dreiging van grond-luchtraketten, gevechtsmanoeuvres in vijandelijk gebied, vliegen in onbekende gebieden en oefenen van gezamenlijke vliegmanoeuvres.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Hoofd van de luchtdivisie van de IAF, Brig. Gen. Amir Lazar: “De internationale samenwerking van de Israëlische luchtmacht, waaronder het uitvoeren van oefeningen met vreemde landen, is een hoeksteen van ons trainingsprogramma. Dit is het achtste jaar dat we deelnemen aan de 'Iniohos' oefening - een oefening met kwaliteitstraining, het delen van kennis en kansen om te verbeteren."
70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page