top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Internethervorming maakt gebruik internet in Israël goedkoper


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Een week nadat de nieuwe Israëlische regering was geïnstalleerd, maakte de nieuwe minister van Communicatie, Yoaz Hendel, bekend dat vanaf begin 2022 Israëli's zich nog maar bij één bedrijf hoeven te abonneren voor een internetabonnement, en zal de splitsing tussen ISP's en internetinfrastructuur komen te vervallen. Hierdoor zullen de meest Israëlis minder voor hun internet verbinding gaan betalen.


"Dit is een van de eerste beslissingen die een positieve impact zullen hebben op de portemonnee van Israëlische burgers", aldus Hendel.


Tot nu toe waren consumenten verplicht zowel een ISP-abonnement als een maandelijkse vergoeding te betalen aan een van de internet infrastructuurbedrijven. In sommige gevallen boden ISP's een bundel van zowel infrastructuur als service aan, maar dit was niet verplicht. Daarnaast was niet altijd duidelijk wie verantwoordelijk was bij technische problemen.


Het land heeft vier belangrijke infrastructuurbedrijven: Bezeq, HOT, Partner en Unlimited.


Liran Avisar Ben-Horin, directeur-generaal van het ministerie zei dat "de nieuwe structuur van de internetmarkt consumenten in staat zal stellen te genieten van hoogwaardige diensten en zal tegelijkertijd de markt worden gepromoot op een manier die voor concurrentie zorgt".


Ze voegde eraan toe dat de splitsing heeft geleid tot een groot aantal slapende abonnees, aangezien sommige consumenten van bedrijf waren gewisseld maar hun eerdere ISP- of infrastructuurbetalingen niet hadden opgezegd en onnodig bleven betalen.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page