top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iran probeerde met drone explosieven van Syrië over te brengen naar terroristen in Judea en Samaria


Minister van Defensie Gantz tijdens zijn toespraak. Foto Ariel Hermoni (IMoD)


Minister van Defensie Benny Gantz sprak dinsdag op de Veiligheids- en Beleidsconferentie die werd gehouden aan de Reichman Universiteit (IDC), waar hij onthulde dat Iran in 2018 had geprobeerd met een drone wapens naar Judea en Samaria te vervoeren.


In een toespraak tot de internationale gemeenschap besprak minister van Defensie Benny Gantz zowel de operationele tactieken van Iran als zijn streven om een ​​hegemonie te worden die in staat is zijn radicale ideologie op te leggen. Tijdens zijn toespraak benadrukte Gantz de belangrijke samenwerking en alliantie met de Verenigde Staten en leden van de internationale gemeenschap.

In zijn openingstoespraak zei minister Gantz: “Het volk van Israël is niet alleen een 'dwalende natie', en Iran is niet alleen een bedreiging voor Israël. Iran streeft ernaar een regionale hegemonie te worden en vervolgens een wereldwijde, en exporteert zijn radicale ideologie waarin mensenrechten worden vernietigd, leden van de LGBTQ-gemeenschap worden opgehangen, vrouwen worden onderdrukt en middelen worden doorgestuurd naar het regime. Hun methode is om onstabiele landen zoals Jemen over te nemen, dat op de laatste plaats staat in de index van 'fragiele landen', net als Syrië, Irak en Libanon. Hun plan is duidelijk: 'eerst nemen we Damascus, dan nemen we Berlijn'".

Gantz onthulde twee belangrijke bases in de regio Chabahar en op het eiland Qashm in het zuiden van Iran, die werden gebruikt voor het uitvoeren van maritieme aanvallen en het opslaan van UAV's van het type Shahed.

Minister Gantz voegde eraan toe dat: "Iran ook buiten de regio opereert, olie en wapens naar Venezuela overdraagt, zijn Quds-troepen in Zuid-Amerika exploiteert en probeert zijn invloed in Afghanistan te infiltreren. Iraans terrorisme wordt geëxporteerd onder de richtlijn van Khamenei en de top van het regime. leiders. Een van hun belangrijkste instrumenten zijn UAV's - een nauwkeurig wapen dat strategische doelen binnen duizenden kilometers kan bereiken. Als zodanig vormt dit vermogen nu al een gevaar voor soennitische landen, internationale troepen in het Midden-Oosten en landen in Europa en Afrika."

Minister Gantz onthulde in zijn toespraak: "In februari 2018 lanceerde Iran een UAV van het type Shahed m141 vanaf de luchthaven T4 in Syrië, die TNT-explosieven vervoerde. De UAV werd onderschept in de buurt van Beit She'an, in Israël, en zijn bestemming was, volgens onze beoordelingen, terroristen in Judea en Samaria. Iran gebruikt niet alleen UAV's om aan te vallen, maar ook om wapens te leveren aan zijn volmachten."

Satellietbeelden die volgens minister van Defensie Benny Gantz een Iraanse dronebasis op het Iraanse eiland Qeshm tonen. Foto via het Ministerie van Defensie


Verwijzend naar de internationale gemeenschap, zei Gantz: "Bij de confrontatie met de Iraanse dreiging heeft de wereld veel instrumenten die ze kan gebruiken, en ze moet een 'Plan B' toevoegen aan de diplomatieke optie. We zullen blijven werken in volledige samenwerking met onze Amerikaanse vrienden en met andere landen".


"De internationale gemeenschap heeft zowel de instrumenten als het belang om Iran een halt toe te roepen, dat de wereldwijde economie, het buitenlands beleid, de veiligheid en de morele waarden schaadt. Het lijdt geen twijfel dat een diplomatieke oplossing de voorkeur verdient, maar daarnaast zou het gebruik van geweld op tafel moeten komen - aangezien het de voortzetting van diplomatie met andere middelen is", aldus Gantz.


"Soms kan het gebruik en de demonstratie van geweld de noodzaak van een nog sterker gebruik van geweld voorkomen. Ik dank onze Amerikaanse vrienden voor de sancties en acties die onlangs in dit verband zijn genomen, om ons gemeenschappelijke doel te bereiken, voegde Gantz eraan toe”.

80 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page