israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël een tevreden natie, zegt Lior Raz van Fauda


Lior Raz, rechts, en Avi Issacharoff, links, spreken over hun hitshow, Fauda, ​​op de OurCrowd Global Investor Summit in Jeruzalem, 15 februari 2023. Foto door Tomer Foltyn via ISRAEL21C


Net als in de hightechwereld raken investeerders steeds meer geïnteresseerd in het potentieel van Israëlische tv en film, zegt de populaire Fauda acteur en maker.


Tijdens de OurCrowd Global Investor Summit , die op 15 februari in Jeruzalem werd gehouden, waren er kreten van opwinding toen de openingsnoten van de populaire Netflix-tv-show Fauda werden gehoord.


En Lior Raz, die IDF-special forces-agent Doron Kabilo in de show speelt, en zijn schrijfpartner en medeoprichter van hun productiebedrijf, Faraway Media, Avi Issacharoff, liepen het podium op.


Fauda is enorm succesvol geweest - het huidige vierde seizoen is de nummer één show, niet alleen in Israël maar ook in Libanon om maar een van de landen te noemen. In januari 2022 verkochten Raz en Issacharoff hun bedrijf aan Candle Media voor $ 50 miljoen, in een deal gesteund door het investeringskapitaalbedrijf Blackstone.


"We waren de Startup Nation," vertelde Raz interviewer Yossi Medved, CEO van Tale Runners tijdens de plenaire middag, "maar nu worden we de Content Nation" met tal van potentiële nieuwe investeringsmogelijkheden.


Het proces is vergelijkbaar, merkte Raz op. "Je begint met een idee, zamelt wat startgeld in en vindt dan een grotere geldschieter", in dit geval een omroeporganisatie. En net als in de startup-wereld moet je erop voorbereid zijn dat negen van je tien shows mislukken, zoals gebeurde met Raz en Issacharoff's nieuwste, Hit and Run, die na slechts één seizoen door Netflix werd geannuleerd.


Passie vereist

Als u geld inzamelt voor een contentonderneming, waar moet u dan op letten bij een investeerder?


"Iemand die gepassioneerd zal zijn over waar je aan werkt," benadrukte Issacharoff.


Avi Issacharoff en Lior Raz spreken over hun nieuwste passieprojecten, op de OurCrowd Global Investor Summit in Jeruzalem, 15 februari 2023. Foto door Tomer Foltyn via ISRAEL21C


En aan welke passieprojecten werkt het paar nu met hun nieuwe Blackstone-donateurs, vroeg ISRAEL21C?


Raz onthulde dat ze allebei grote fans zijn van romantische komedies. Doron Kabilo als hoofdrolspeler in een rom-com is misschien wat moeilijk voor te stellen, maar het is een van de 15 projecten die het paar in ontwikkeling heeft.


En ja, sommigen van hen, zoals de aankomende film 'The Siege of Bethlehem', zijn nog steeds Midden-Oosten/actiegerichte drama's, inclusief een gepland vijfde seizoen van Fauda, ​​voor het geval je je zorgen maakte.


"Het belangrijkste is dat alles wat we maken een kern van waarheid moet bevatten", merkte Raz op. “Het moet iets zijn dat in het echte leven kan gebeuren. En het moet worden gedreven door de dialoog en de personages.”


Dat is interessant

Medved vroeg Raz en Issacharoff welke verschillen ze hebben opgemerkt tussen werken in Israël versus de Verenigde Staten.


"In Israël, als je meningsverschillen hebt, schreeuwen mensen tegen elkaar", zei Issacharoff. "Als iets in het buitenland saai is, zullen mensen zeggen: 'Dat is interessant.'"


Raz herinnerde zich een keer dat hij en Issacharoff ruzie hadden in een restaurant in Los Angeles. Ze gingen ervoor en verhieven hun stem. "Het team was geschokt. Ze wisten zeker dat we op het punt stonden uit elkaar te gaan', zei hij.


Maar de twee stonden op van tafel, omhelsden elkaar en alles ging gewoon door.


Is dat de sleutel om de inhoud van Israël concurrerend te houden in de mediaruimte?


'Het is allemaal erg interessant,' besloot Issacharoff met een knipoog terwijl het Fauda thema weer schalde.135 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws