top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en de VAE hebben overeenkomst ondertekend ter voorkoming van dubbele belasting


De Israëlische minister van Financiën, Katz, ondertekend de overeenkomst. Foto ministerie van financiën


Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een belastingverdrag ondertekend, dat moet worden gezien als een stimulans voor zakelijke ontwikkelingen tussen bedrijven van de beide landen nadat ze vorig jaar de betrekkingen hadden genormaliseerd, zei de Israëlische minister van Financiën, Israël Katz in een persverklaring.


Het belastingverdrag is primair gebaseerd op het OESO-modelverdrag en is bedoeld om economische samenwerking tussen landen te stimuleren. Naast clausules met betrekking tot non-discriminatie, informatie-uitwisseling en het voorkomen van misbruik, biedt het verdrag door te voorzien in verlaagde belastingtarieven, zekerheid aan investeerders.


Het verdrag moet nog worden geratificeerd in de Knesset en de regering, en de definitieve bevestiging wordt later dit jaar verwacht. De bepalingen zullen naar verwachting ingaan op 1 januari 2022.


Het belastingverdrag, de investeringsbeschermingsovereenkomst en de memoranda van overeenstemming die door het ministerie van Financiën zijn ondertekend, leggen de basis voor meer economische samenwerking.


"De overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting met de VAE , die we vandaag hebben ondertekend, is een nieuwe belangrijke mijlpaal in het vredesakkoord en de normalisatie tussen Israël en de cirkel van vredeslanden", zei minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi.


"De overeenkomst weerspiegelt de toewijding en diepgang van de betrekkingen die we in korte tijd tussen de landen hebben ontwikkeld. Deze belangrijke overeenkomst sluit aan bij tientallen overeenkomsten die zijn ondertekend door Israël en de VAE en tientallen andere overeenkomsten die zich in een vergevorderd stadium van ondertekening bevinden, " voegde hij eraan toe.32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page