top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Marokko ondertekenen economische samenwerkings- en handelsovereenkomst


Minister van Economie Orna Barbivai en de Marokkaanse minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour. Foto ministerie van Economie en Industrie


Minister van Economie en Industrie Orna Barbivay en de Marokkaanse minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour hebben vandaag een nieuwe economische samenwerkings- en handelsovereenkomst ondertekend.


Het gaat om een overeenkomst om bilaterale economische en handelsbetrekkingen te ontwikkelen, samenwerking te versterken, gezamenlijke conferenties te houden, enkele douanevrijstellingen in te voeren en een gezamenlijke commissie op te richten om de maatregelen uit te voeren.


"De economische samenwerkingsovereenkomst is ontworpen om economische groei en welvaart voor Israël en Marokko te bewerkstelligen. Door samen te werken zullen we het latente economische potentieel in de bilaterale betrekkingen realiseren, de reikwijdte van de handel vergroten en de technologische samenwerking versterken naast toenadering tussen de volkeren. Bovenstaande heb ik de professionele teams in mijn bediening geïnstrueerd om te werken aan het vergroten van de bilaterale handel van $131 miljoen tot $500 miljoen in de komende vijf jaar," zei minister Barbivai.


Foto ministerie van Economie en Industrie


Haar Marokkaanse collega Mezzour zei: "Na een jaar geleden de diplomatieke betrekkingen te hervatten, hebben Marokko en Israël vandaag de basis gelegd voor een innovatief en veelzijdig partnerschap. Vandaag markeert een nieuwe fase waarin we samen een partnerschap aangaan dat intensief, productief en voordelig is voor beide partijen.”
81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page