top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Zuid-Korea hebben een vrijhandelsovereenkomst ondertekendMinister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi en minister van Economie Amir Peretz hebben in Seoul een vrijhandelsovereenkomst met Zuid Korea gesloten waardoor Israël het eerste land in het Midden-Oosten is dat een dergelijke overeenkomst met Seoul heeft ondertekend. Zuid-Korea is de 12e grootste economie ter wereld en de op twee na grootste handelspartner van Israël in Azië.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de vrijhandelsovereenkomst naar verwachting niet alleen de handel tussen Israël en Zuid-Korea aanzienlijk zal vergroten en de Israëlische industrie een concurrentievoordeel zal geven, maar ook de kosten van Koreaanse producten die naar Israël worden geïmporteerd zal verlagen.


De landen hebben ook een overeenkomst ondertekend om het budget van KORIL-RDF, een gezamenlijk onderzoeks- en innovatiefonds voor bedrijven in Israël en Zuid-Korea, te verdubbelen.


Ashkenazi zei: “Zuid-Korea is een van Israëls grootste handelspartners in Azië en heeft het grootste potentieel. Ons bezoek komt aan het einde van jaren van hard werken ... om een ​​vrijhandelsovereenkomst te promoten die de economie van Israël zal versterken en de kosten van levensonderhoud in Israël zal verlagen. "


Peretz legde uit dat de export van Israël naar Zuid-Korea de afgelopen jaren is gestegen en hij verwacht dat de handelsovereenkomst die trend zal voortzetten.


"Het vergroten en verbreden van de export maakt deel uit van de belangrijke groeimotoren voor de Israëlische economie, die ons zullen helpen uit de coronaviruscrisis te komen", zei Peretz. "Ik hoop dat onze burgers lagere prijzen zullen krijgen voor auto's, mobiele telefoons en andere producten die uit Korea komen."

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page