top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël gaat door met op laser gebaseerde verdediging tegen raketten


Minister van Defensie Benny Gantz (M) bij de nieuwe laser. Foto ministerie van Defensie


Minister van Defensie Benny Gantz heeft aanzienlijke financiering goedgekeurd voor de ontwikkeling en productie van een krachtig lasersysteem dat een reeks mogelijke bedreigingen vanuit de lucht zal onderscheppen.


“We staan ​​aan het begin van de reis. Het zal tijd kosten, het is geen kort proces, maar we zullen het in de kortst mogelijke tijd voor elkaar krijgen”, zei Gantz.


Het ministerie van Defensie zal binnen een paar dagen een overeenkomst ondertekenen met Rafael Advanced Defense Systems om het systeem dat zal worden geïntegreerd in de meerlaagse luchtverdedigingsarray van Israël, verder te ontwikkelen. De initiële investering bedraagt ​​honderden miljoenen shekels.


Minister van Defensie Gantz (M) krijgt uitleg over het lasersysteem. Foto ministerie van Defensie


Het Directoraat Onderzoek en Ontwikkeling van het Ministerie van Defensie (DDR&D, of MAFAT in het Hebreeuws), heeft gewerkt aan twee laser gebaseerde systemen en "heeft een technologische doorbraak bereikt in de ontwikkeling van het 'Iron Beam' high-power lasersysteem," zei het ministerie donderdag.


De ontwikkeling van " Iron Beam " zal worden geleid door de DDR&D van het Ministerie van Defensie, samen met Rafael en Elbit Systems, de formele leverancier van de infrastructuur van de lasersystemen.


Na de initiële investering zal de volgende fase de toewijzing van honderden miljoenen shekels omvatten om het proces te voltooien.


Minister van Defensie Benny Gantz: "Vandaag gaan we op weg naar een dramatische verandering op het slagveld en verbeteren we de Israëlische veiligheid in het licht van de toenemende bedreigingen aan onze grenzen met Gaza, Libanon en Syrië, gesteund door Iran en terroristische organisaties.


Een computer gegenereerde foto van het op laser gebaseerd luchtverdedigingssysteem. Foto Ministerie van Defensie


"Het lasersysteem vormt een strategische verandering in Israëls verdediging van het thuisfront, naast de flexibiliteit van de politieke en operationele echelons tijdens gevechten. Net als in het verleden blijven de DDR&D, de Israëlische industrieën en het defensie-instituut de operationele voorsprong van Israël behouden en levens redden door creativiteit, flexibiliteit en baanbrekende technologieën."


"We zullen er alles aan doen en de nodige middelen toewijzen om het proces zo snel mogelijk af te ronden, en ik ben er zeker van dat onze investering, naast de ongekende operationele en veiligheidswinst, ook zal leiden tot grote economische winst voor de staat Israël en de grond -samenwerking met onze bondgenoten verbreken."

109 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page