top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël houdt donderdag als eerste land ter wereld een Covid-19 oefening


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Premier Naftali Bennett leidt morgen (donderdag 11 november 2021) een nationale oefening die de landelijke voorbereidingen op de uitbraak van een nieuwe, dodelijke, COVID-19-variant zal testen. Israël is daarmee het eerste land ter wereld die een dergelijke oefening zal houden.


De oefening, die zal worden geleid door de directeur van het Ministerie van Defensie, Brig.-Gen. (ret.) Moshe Edri, zal worden gehouden in het National Management Center in Jeruzalem, dat is ontworpen voor het beheer van landelijke crises.


Onder de deelnemers zijn de directeuren-generaal van de verschillende ministeries, vertegenwoordigers van de professionele instanties, de nationale projectmanager voor coronavirus (coronatsaar), de directeur van de volksgezondheidsdienst, de voorzitter van de Knesset grondwet commissie en de commissie Wet en Justitie en vertegenwoordigers van de Nationale Veiligheidsraad en de IDF (inclusief Home Front Command).


De oefening zal worden uitgevoerd in de vorm van een oorlogsspel en zal bestaan ​​uit een simulatie op senior niveau, tussen organisaties die het nationale beheer van een nieuwe virusvariant, de 'Omega'-soort genoemd, die nog moet worden ontdekt in de Staat Israël moeten afhandelen.


Om een ​​reële situatie te simuleren, wordt de oefening gehouden in drie sessies waarin het tijdsverloop tussen de verschillende scenario's wordt gesimuleerd. Er zullen ministeriële en interdepartementale evaluaties plaatsvinden in het kader waarvan de gegevens zullen worden beoordeeld en aanbevelingen voor actie zullen worden gepresenteerd. Daarna zal een uitgebreide evaluatie plaatsvinden waarin de minister-president instructies zal geven aan alle instanties voor verdere actie.


De oefening behandelt verschillende aspecten en test de professionele systemen in extreme situaties gedurende de verschillende fasen van de oefening:


  • Beleidsaspecten: samenscholingen beperken, bewegingsbeperkingen, quarantainebeleid, evenementenplannen (vakanties, enz.), geselecteerde of landelijke lockdowns/avondklokken en toerisme.

  • Gezondheidsaspecten: Monitoring, opvolging, toezicht en waarschuwingen tijdens de ontwikkeling van een nieuwe en gevaarlijke variant, continuïteit, testen van de bescherming door vaccins, epidemiologisch onderzoek, testen, ziekenhuiscapaciteit, aangewezen inkoop, het uitvoeren van massatesten, vaccins (boosterdoses, andere vaccins, enz.)

  • Juridische aspecten: Lokale of regionale lockdowns/avondklokken, restrictiebeleid, goedkeuring van aangewezen regelgeving

  • Economische aspecten: ondersteuning van de nationale inspanning, economische steun voor de bevolking

  • Aspecten van de openbare veiligheid: handhaving van quarantaines, lokale lockdowns/avondklokken, handhaving van regelgeving

  • Het onderwijssysteem: de gezondheid van leerlingen waarborgen, klassen verkleinen, scholen sluiten in uitbraakcentra, onderwijsplannen wijzigen (capsules, leren op afstand)

  • Ben-Gurion International Airport en de grensovergangen: vertrek- en aankomstbeleid, controle, selectieve sluitingen.

  • Publieke diplomatie en media: het publiek informeren en transparantie vergroten, inspelen op het discours op internet, het nabootsen van de National Public Diplomacy Directorate

Premier Naftali Bennett zei in een toelichting: "De staat Israël bevindt zich in een uitstekende situatie. We hebben de vierde golf verslagen en zijn op weg om de Delta-variant te verlaten. Tegelijkertijd kijken we altijd vooruit en bereiden we ons voor op het vervolg van de campagne. We sluiten de winkel niet. We sluiten ook niet de managementsystemen en de slagorde tegen het virus. Integendeel, we blijven oefeningen houden en onszelf uitdagen. Terwijl de situatie van het coronavirus in de wereld verslechtert is Israël veilig en beschermd. Om dit te behouden en om de continuïteit van het normale leven te waarborgen, moeten we de situatie nauwlettend blijven volgen en ons voorbereiden op elk scenario."112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page