top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël onthult de topbestemmingen van het zomertoerisme in 2022


Nationaal park Gan HaShlosha. Screenshot YouTube


Nu de zomer ten einde loopt, rondt Israël de lijst af van toeristische attracties die de afgelopen twee maanden het populairst waren bij reizigers, toen de meeste Israëlische schoolkinderen van hun zomervakantie genoten.


De Israel Nature and Parks Authority onthulde de afgelopen week de lijst met reis hotspots, de meest bezochte in juli en augustus, toen zo'n 2,1 miljoen reizigers natuurreservaten en nationale parken bezochten.


De meest populaire plek onder reizigers deze zomer was Gan HaShlosha National Park, gelegen aan de noordkant van Israël ten zuidoosten van Nazareth, dat in de zomer door 128.000 bezoekers werd bezocht.De tweede meest bezochte site was Masada National Park met 126.000 bezoekers, van wie 67.000 buitenlandse toeristen, een sterke stijging vergeleken met slechts 66.200 buitenlanders die de site afgelopen zomer bezochten.Ein Gedi Nature Reserve belandde op de derde plek in de lijst. De archeologische vindplaats en een natuurreservaat in de buurt van de Dode Zee vierden dit jaar zijn 50e verjaardag en meer dan 97.000 reizigers bezochten de site in juli en augustus, vergeleken met 62.000 het jaar ervoor.Het Caesarea National Park stond op de vierde plaats, met 107.000 bezoekers, waaronder 30.000 toeristen, gevolgd door Tel Ashkelon National Park met 92.000.

Het natuurreservaat Majrase – Betiha (Bethsaida-vallei) en het natuurreservaat Hermon Stream (Banias) eindigden op de zesde en zevende plaats, met respectievelijk 80.000 en 77.0000 bezoekers.Raya Soraki, hoofd van de Nature and Parks Authority, zei in Ynet blij te zijn met de toename van het aantal toeristen in alle nationale parken en natuurgebieden na een door pandemie veroorzaakte onderbreking van twee jaar.


"Ondanks de stijging zijn we nog ver verwijderd van de cijfers die we voor de COVID-pandemie zagen.


"Ik zie het belang in van verruiming van de werkuren en diversiteit van de activiteiten op de locaties tijdens de hete zomerdagen. Klimaatverandering vereist dat we ons aanpassen en het publiek op alle uren van de dag, vooral tijdens de zomermaanden, een aangename reis bezorgen."101 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page