top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël zal voor het eerst een paviljoen hebben op een klimaatconferentie van de Verenigde Naties


Ontwerp voor het Israëlische paviljoen. Foto via Ministerie van Milieubescherming


Tijdens de eerste wereldwijde klimaattechnologieconferentie die in Israël wordt gehouden, PLANETech World 2022, werden tien toonaangevende startups gekozen om Israël te vertegenwoordigen op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties - COP27 - als de delegatie van PLANETech en de Israel Innovation Authority en zal Israël voor het eerst een eigen paviljoen hebben.


Op de COP 27-conferentie zullen ze de technologische oplossingen presenteren die ze hebben ontwikkeld om de verschillende klimaatuitdagingen het hoofd te bieden voordat ze wereldwijde figuren leiden. De conferentie vindt plaats in Sharm El Sheikh, Egypte, in november van dit jaar en heeft als doel internationale samenwerkingen op te bouwen om de klimaatcrisis te verzachten.


De gekozen startups: H2Pro, GenCell, Remilk, Aleph Farms, Groundwork BioAg, Tomorrow.io, Beewise, UBQ Materials, HomeBiogas en Wiliot.


De delegatie werd aangekondigd op de PLANETech World 2022 conferentie. De conferentie die plaatsvond in het Rabin Center in Tel Aviv in samenwerking met de Israel Innovation Authority, was de eerste in zijn soort in Israël en een van de grootste ter wereld, met meer dan 1.500 deelnemers uit Israël en de rest van de wereld.


Honderd startups en initiatieven op het gebied van klimaattechnologie werden gepresenteerd, in aanwezigheid van enkele van de grootste investeerders in klimaattechnologie ter wereld en meer dan vijftig sprekers, waaronder: Tamar Zandberg, de minister van milieubescherming van Israël; Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority; Ashwin Shashindranath, partner bij het wereldwijde durfkapitaalbedrijf Energy Impact Partners; Shaun Abrahamson, mede-oprichter en managing partner van de wereldwijde durfkapitaalonderneming Third Sphere; Jacob Bro, oprichter van de wereldwijde durfkapitaalfirma 2150; en Uriel Klar, directeur van PLANETech.


De delegatie vertrekt begin november naar Sharm El Sheikh en zal hun producten tentoonstellen op het open evenement van de Israëlische stand op de Klimaatconferentie - een primeur in de geschiedenis van de internationale conferentie. De bedrijven zullen hun oplossingen presenteren aan een internationaal publiek van leiders, senior executives uit het bedrijfsleven en tech-experts. De oplossingen van de bedrijven vertegenwoordigen het brede scala aan klimaattechnologieën die in Israël zijn ontwikkeld en die momenteel de wereld helpen de uitstoot te verminderen en zich aan te passen aan klimaatveranderingen.


Uriel Klar, directeur van PLANETech: “De delegatie die we sturen loopt voorop bij Israëlische innovatie en doorbraken bij het aanpakken van de klimaatcrisis. Wij zijn van mening dat we in staat zullen zijn om effectieve, reële oplossingen te presenteren voor de bedrijven die de VN-conferentie bijwonen en daarmee een halt toe te roepen aan de

gevaren die de mensheid bedreigen.


De delegatie die we vanuit Israël sturen, vertegenwoordigt de voorhoede van technologische innovatie die al werkt om de wereldwijde klimaatcrisis het hoofd te bieden. Wij zijn van mening dat onze bedrijven die presenteren op de VN-conferentie over klimaatverandering in Sharm El Sheikh, Israël zullen helpen positioneren als een wereldleider op het gebied van klimaattechnologie en als inspiratie dienen voor innovators die geïnteresseerd zijn in het opzetten van bedrijven in het meest belangrijke en snelst groeiende veld in de technische industrie.”


Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority, “Ik ben verheugd en trots om vanavond de tien startups aan te kondigen die zijn gekozen voor de klimaattechnologiedelegatie van de staat Israël voor de VN-conferentie over klimaatverandering in Sharm El Sheikh. De tien winnaars, elk een voortrekker op zich, zijn het sterkste bewijs van Israëls potentiële leiderschap in de klimaattechnologie-industrie.


Het potentieel bestaat, maar er is geen garantie dat het zal worden vervuld. Er zijn momenteel bijvoorbeeld niet genoeg investeringsentiteiten in Israël die gespecialiseerd zijn in klimaattechnologie, met name durfkapitalisten die het zakelijke succes van klimaattechnologiebedrijven kunnen ondersteunen en faciliteren. Het milieubeleid in Israël is ook niet ver genoeg gevorderd, waardoor het een uitdaging is om een ​​comparatief voordeel in Israël te creëren.


Het eerste rapport dat we ongeveer een jaar geleden uitbrachten, samen met PLANETech, vormde de basis voor de vaststelling van de overheidsdoelstellingen in het kader van het nationale klimaattechnologieprogramma, in het kader waarvan drie miljard shekels zal worden geïnvesteerd. De methodologie in het rapport voor het in kaart brengen van bedrijven is overgenomen door de EU-organisatie voor klimaatinnovatie. Ik geloof dat de combinatie van de publieke, private en academische sectoren van Israël de Israëlische technologie-industrie zal transformeren tot een toonaangevende wereldwijde innovator op het gebied van klimaattechnologie.”


In de afgelopen jaren is klimaattechnologie een van de hotste velden in de Israëlische technologie-industrie geworden en trekt het ondernemers, investeerders en bedrijven aan die willen bijdragen aan de strijd tegen de klimaatcrisis. Ze hebben bijgedragen op de manier die ze het beste kennen: innoveren en technologie ontwikkelen op veel verschillende gebieden, waaronder de ontwikkeling van schone energiesystemen, klimaat slimme landbouw, alternatieve eiwitten, duurzame mobiliteit en transport, de ontwikkeling van milieuvriendelijke waterinfrastructuren en meer.


Investeringen in klimaattechnologiebedrijven in Israël tussen de jaren 2018 en 2021 stegen met 340% - een snelle stijging die 2,6 keer groter is dan de investering in klimaattechnologie wereldwijd. De totale investering tussen 2018 en 2021 bedroeg 5,2 miljard dollar. In de eerste helft van 2022 bedroeg het totale investeringsbedrag circa 1,5 miljard dollar. Volgens deze cijfers is 15% van de investeringen in Israëlische technologie in klimaattechnologiebedrijven, een sprong van 50% ten opzichte van 2021, toen slechts 10% klimaattechnologiebedrijven bereikte.


38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page