top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch acrobatisch gymnastiekteam voor tieners pakt wereldgoud


Screenshot video


Een team van jonge Israëlische acrobatische gymnasten behaalde vorige week de eerste plaats in een internationale wedstrijd, na een minutenlange act te hebben uitgevoerd met salto's, menselijke piramides en splits in de lucht.


Het team, dat bestaat uit vier jonge mannen genaamd Eran, Liran, Moshe en Liad, nam deel aan de Federation Internationale de Gymnastique's 11 th wereld Age Group Competitions in Genève, Zwitserland .


Ze haalden andere jonge hoopvolle kandidaten uit Rusland, Portugal, Duitsland, Kazachstan en andere landen in de leeftijdscategorie van 11-17 jaar in .


De World Age Group Competitions dienen als voorloper van de Wereldkampioenschappen Acrobatische Gymnastiek, die van 2 juli tot 4 juli worden gehouden. Ze zijn onderverdeeld in drie categorieën: 11 tot 17, 12 tot 19 en 13 tot 20. op hun beurt opgesplitst in vijf herenparen, damesparen, gemengd paar, damesgroep en herengroep. Het vierkoppige Israëlische team pakte goud in de laatste categorie meldt ISRAEL21C.


De video van hun optreden is via deze link te bekijken.


De wedstrijd is een kans voor jonge talenten om hun vaardigheden op het wereldtoneel te presenteren en om veelbelovende toekomstige atleten in de kijker te zetten. De competitie van dit jaar trok meer dan 500 gymnasten uit 25 landen.


Acrobatische gymnastiek werd in de jaren vijftig in Europa ontwikkeld en de eerste Wereldkampioenschappen vonden plaats in Moskou in 1974. Deze tak van sport is sinds 1993 opgenomen in de Wereldspelen.


53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page