top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf AIR heeft prototype vliegende auto op Kentucky Derby onthuld


Een eVTOL, vliegende auto van AIR. Foto via AIR


In maart hebben wij gemeld dat het Israëlische bedrijf achter vliegende auto's een samenwerking was aangegaan met het Australische FlyOnE , een pionier op het gebied van goederen en diensten in de opkomende groene transportmarkt en een toonaangevende leverancier van elektrische vliegtuigen.


Nu heeft AIR, het bedrijf achter deze nieuwste en beste manier om naar het werk te reizen, het eerste prototype op ware grootte van zijn inaugurele voertuig onthuld. Het bedrijf nam de wraps van zijn hoogvliegende product tijdens de Kentucky Derby.


Deelnemers konden in het vliegtuig zitten en een "virtuele vlucht" ervaren met behulp van een simulator. Het voertuig / vliegtuig steeg echter niet echt op en heeft niet gevlogen.


Eveneens bij de lancering van Derby kondigde AIR een nieuwe samenwerking aan met Aeroauto om een ​​UAM-showroom en -dealer in Florida op te richten (een 'urban air mobility'-voertuig).


Een simulatie van de AIR ONE tijdens de vlucht. Foto met dank aan AIR


"Mensen dromen al tientallen jaren van deze ongelooflijke machines", zegt Sean Borman, CEO van Aeroauto tegen ISRAEL21C. "Het is een grote eer om een ​​internationale fabrikant naar Noord-Amerika te halen als AIR-merkambassadeur, en tegelijkertijd hun Noord-Amerikaanse vlaggenschipretailer te worden voor verkoop, service en klanttrainingscentrum."


Ondanks de opwinding heeft het bedrijf nog genoeg werk te doen. AIR bereidt zich momenteel voor om te beginnen met "hover-testen" en werkt samen met de FAA om haar aanvraag voor het besturen van vliegende auto's in de VS te formaliseren. Leveringen aan klanten worden nog steeds verwacht tegen 2024 - een paar jaar wachten, maar jaren voorsprong op de concurrentie.


Tot dusver heeft AIR een succesvolle val-test voltooid en de eerste fase van de stroom- en communicatiesysteemintegratie op het vaartuig afgerond. Het vlaggenschip van het bedrijf, de eVTOL, de AIR ONE, heeft een aantal unieke kenmerken, waaronder opvouwbare vleugels en intrekbaar landingsgestel, waardoor hij in een gemiddelde garage in een buitenwijk past.


De AIR ONE. Foto via AIR


De AIR ONE is een elektrisch, door batterijen aangedreven tweepersoonsvaartuig met vaste vleugels, aangedreven door acht verticale hefrotors. Het heeft een bereik van 110 mijl op een enkele lading met snelheden tot 150 mph. Het kan een maximaal laadvermogen van 440 pond dragen en is in minder dan een uur opgeladen. De vloer van deze innovatieve eVTOL is gedeeltelijk van glas – ideaal om de tijd door te brengen op weg naar het werk.


AIR CEO Rani Plaut vertelde vorig jaar aan ISRAEL21c dat het doel van het bedrijf is "iets zo eenvoudig als een auto te maken met een praktisch bereik en een praktische prijs. Als we dat kunnen doen, denk ik dat we echt een verschil kunnen maken."


Andere Israëlische startups die aan vliegende auto's werken, zijn onder meer Urban Aeronautics, Eviation, Pentaxi en Flytrex.


Nieuwsgierig geraakt? Meer informatie over de AIR ONE hier.99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page