top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup AIR gaat vliegende auto's aan Australië leveren


Een eVTOL, vliegende auto van AIR. Foto via AIR


De Israëlische startup AIR , maker van eVTOL's voor de consumentenmarkt, heeft haar samenwerking aangekondigd met het Australische FlyOnE , een pionier op het gebied van goederen en diensten in de opkomende groene transportmarkt en een toonaangevende leverancier van elektrische vliegtuigen.


De samenwerking markeert ook de lancering van het AIR Brand Ambassador (ABA)-programma, waarmee strategische partners over de hele wereld de vrijheid van persoonlijke vluchten kunnen delen met hun gemeenschappen.


FlyOnE zal optreden als de lokale service- en onderhoudspartner van AIR en zal de levering van 25 van de eerste AIR ONE-voertuigen aan klanten in 2025 vergemakkelijken. Als de eerste officiële AIR-merkambassadeur zal FlyOnE een belangrijke rol spelen bij het leggen van de basis die de visie van AIR mogelijk maakt, de massale acceptatie van persoonlijke luchtvoertuigen, om tot leven te komen in Australië, waar Advanced Air Mobility (AAM) -regulering al in gang is gezet.


Foto via AIREV


In tegenstelling tot de Urban Air Mobility-industrie die luchttaxi's ontwikkelt voor commercieel gebruik, stelt AIR's inaugurele voertuig, AIR ONE, individuele consumenten in staat om de vrijheid van vliegen te omarmen tijdens hun dagelijkse reizen. Het voertuig is een sportieve, volledig elektrische tweezitter eVTOL met een bereik van 110 mijl (177 km) op een enkele lading met snelheden tot 250 km per uur. Met de AIR ONE kunnen eigenaren op elk vlak oppervlak opstijgen en landen.


"We zijn verheugd om ons bereik uit te breiden naar Australië , een baanbrekende markt met een zeer hoog groeipotentieel, met de hulp van zo'n vooruitstrevende partner als FlyOnE", aldus Rani Plaut, CEO en medeoprichter van AIR. "Terwijl we doorgaan met het bespreken van toekomstige potentiële merkambassadeurs over de hele wereld, geloven we dat FlyOnE's toewijding aan de acceptatie van elektrische luchtvaart op alle niveaus een aanzienlijke invloed zal hebben op de publieke acceptatie van persoonlijke eVTOL's en de industrie zal helpen vliegen."


AIR werkt samen met fabrikanten, leveranciers, distributeurs en andere relevante spelers in de lucht- en ruimtevaart- en auto-industrie als onderdeel van het onlangs gelanceerde AIR Brand Ambassador-programma om de persoonlijke luchtmobiliteitsrevolutie over de hele wereld aan te wakkeren. AIR is van mening dat de innovatie en vastberadenheid van de AAM-industrie in combinatie met de vooruitziende blik van early adopters een noodzakelijke stap is op weg naar publieke acceptatie van eVTOL's.


"Bij FlyOnE zijn we van mening dat het voertuig en de missie van AIR perfect aansluiten bij die van ons, en daarom zijn we verheugd om hun toegang tot de Australische markt te vergemakkelijken en als AIR-merkambassadeur te dienen", aldus Korum Ellis, CEO en oprichter van FlyOnE . "We zijn vastbesloten om voorop te lopen in de elektrische luchtvaartindustrie in Australië, en het persoonlijke eVTOL adoptieproces zal de komende jaren een sleutelrol spelen in de groei ervan."


AIR is begonnen met het opnemen van voorbestellingen voor AIR ONE op haar website.79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page