top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf ElectReon gaat in Detroit een proeftraject voor draadloos opladen EV's aanleggen


Foto via ElectReon


Na proeftrajecten in o.a. Israël en Duitsland gaat de Israëlische startup ElectReon samen met Ford Motor Co. een ​​1 mijl lange weg aanleggen in de buurt van Detroit's Michigan Central Terminal die elektrische voertuigen zal opladen terwijl ze erover rijden.


Het proefprogramma zal een inductief laadsysteem voor gebruik op de weg inzetten in samenwerking met het Michigan Department of Transportation, het Michigan Office of Future Mobility and Electrification en de Michigan Economic Development Corp.


De technologie van Electreon kan EV's draadloos opladen, of ze nu bewegen of stilstaan. Dit project zal als een van de eerste worden geïnstalleerd op de openbare weg in de Verenigde Staten.


"Omdat we ernaar streven om de toekomst van mobiliteit en elektrificatie te leiden door de productie van elektrische voertuigen te stimuleren en de consumentenkosten te verlagen, is een draadloos oplaadsysteem voor op de weg het volgende stukje van de puzzel voor duurzaamheid", zei de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, in een verklaring.


Ook ondersteunen Next Energy en de Jacobs Engineering Group het project, dat naar verwachting in 2023 operationeel zal zijn. Ford kocht het lang verlaten treinstation en bouwt het om tot het centrum van wat het zijn 'mobiliteitsinnovatiedistrict' noemt, waar softwareontwikkelaars en anderen zich zullen concentreren op het praktischer maken van elektrisch en autonoom vervoer.


"We zijn trots en dankbaar dat we door het Michigan Department of Transportation zijn geselecteerd om het eerste draadloze elektrische wegennet in de Verenigde Staten te leiden en te implementeren", aldus Stefan Tongur, vice-president van Electreon.Het bedrijf heeft momenteel proefprojecten in Duitsland, Zweden en Italië. Onlangs tekende het een overeenkomst voor de ontwikkeling van een stekkervrij oplaadnetwerk voor 200 transitbussen in Tel Aviv.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page