top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf Fiverr lanceert business fellowship voor zwarte ondernemers


Het luxe damesschoenenmerk Keeyahri is een van de vijf bedrijven die Fiverr selecteerde voor zijn business accelerator. Foto met dank aan Fiverr via ISRAEL21C


Zwarte ondernemers in de Verenigde Staten kregen onlangs steun van wat op het eerste gezicht een enigszins verrassende bron lijkt: een Israëlisch en in Israël gevestigd bedrijf.


Maar voor online freelancerplatform Fiverr was de keuze om een ​​business accelerator fellowship voor zwarte ondernemers te lanceren een natuurlijke keuze.


“Het doel van Fiverr is om iedereen, ongeacht ras, religie, achtergrond of overtuigingen, de mogelijkheid te bieden om hun bedrijf, merk of dromen op te bouwen. De VS is onze grootste markt en daarom is het onze plicht om ons platform en onze middelen te gebruiken om onze gemeenschap daar te helpen, hoe we maar kunnen”, legt Fiverr CMO Gali Arnon uit.


"Er is nog zoveel werk aan de winkel om gelijkheid te garanderen voor gemarginaliseerde gemeenschappen, en met name zwarte bedrijven, en daarom zijn we verheugd om deze ongelooflijke vijf bedrijven te kunnen ondersteunen met de financiering, begeleiding en training die ze verdienen," zij voegt toe.


De inaugurele klasse van het Future Collective Fellowship-programma omvat vijf ondernemers uit een breed scala aan vakgebieden die zijn geselecteerd uit zo'n 1.500 aanvragers.


Het eerste geselecteerde bedrijf, Appdrop , stelt niet-technische teams in staat om mobiele apps te bouwen zonder code te schrijven.


Foto via Fiverr /ISRAEL21C


De tweede, Budget Collector , heeft een op AI gebaseerde mobiele app voor kunstadviseurs ontwikkeld.


Het derde bedrijf, De L'or Cakery , is een ambachtelijk cateringbedrijf voor taarten dat veel ingrediënten gebruikt die uit het Caribisch gebied worden geïmporteerd.


De vierde, Hey Girl Hey , heeft een kaartspel ontwikkeld om de gemeenschapsbanden tussen zwarte vrouwen te bevorderen.


En de vijfde, Keeyahri , is een luxe damesschoenenmerk dat ernaar streeft vrouwen sterker te maken door middel van unieke ontwerpen.


Begeleiding en strategie


Elk van de Future Collective-fellows ontvangt $ 24.000 aan financiering van Fiverr, gegarandeerde plaatsing in een acceleratorprogramma georganiseerd en georkestreerd door de door Black geleide non-profitorganisatie 1863 Ventures en regelmatig mentorschap en begeleiding van het senior managementteam van Fiverr. Het collectief wordt ook ondersteund door Maestra , een bedrijfsstrategiebureau.


Cohortleden komen maandelijks bijeen en ze krijgen ook online materiaal toegewezen om te beoordelen en te voltooien, in combinatie met regelmatige coachingsessies. De fellows hebben toegang tot de wekelijkse webinarsessies van 1863 Ventures voor ondernemers, waardoor ze kunnen deelnemen aan sessies die relevant zijn voor hun bedrijf en groei.


“Fiverr's Future Collective wordt een jaarlijks acceleratorprogramma dat zich richt op ondernemers en bedrijfseigenaren in gemarginaliseerde gemeenschappen. Het doel van het programma is om hen de financiering, de juiste training en begeleiding te bieden om hen te helpen op lange termijn succesvol te zijn. We zijn heel blij met onze eerste klas fellows en kunnen niet wachten om te zien waar ze na hun afstuderen naartoe gaan met hun bedrijf”, zegt Arnon.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page