top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf gebruikt AI om kunstmatige inseminatie te verbeteren


Foto via Pixabay


Van in-vitrofertilisatie (IVF) is bekend dat het een slagingspercentage van slechts 30 procent per cyclus heeft. Het in Tel Aviv gevestigde Fairtility, dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om dat aantal te verbeteren, blijkt beter te presteren dan de menselijke beoordeling van de embryokwaliteit en het bestaande door de FDA goedgekeurde systeem voor embryoclassificatie en -selectie.


Bovendien biedt het AI-algoritme van Fairtility al 30 uur na de bevruchting nauwkeurige en transparante voorspellingen.


De bevindingen van het uitgebreide onderzoek zijn gepubliceerd in Scientific Reports, een tijdschrift van Nature Portfolio.


CHLOE (Cultivating Human Life through Optimal Embryos) van Fairtility is de eerste en enige transparante, op AI gebaseerde beslissingsondersteunende tool die clinici volledig inzicht geeft in de klinische en laboratoriumparameters waaruit de gegevensoutput bestaat om de IVF-resultaten te helpen verbeteren. Het eerste product is CHLOE EQ, een gepatenteerd platform voor het beoordelen van embryo's.


"Aanstaande ouders ervaren ongelooflijke emotionele en fysieke spanningen, om nog maar te zwijgen van een enorme financiële last tijdens het IVF-proces", zegt co-auteur Dr. Assaf Ben Meir, IVF-directeur en vruchtbaarheidsspecialist in het Hadassah Medical Center in Jeruzalem en medisch directeur van Fairtility, tegen ISRAEL21C.


Ben-Meir zei dat de huidige methoden voor embryoselectie "in wezen een goed geïnformeerde poging in het donker zijn. Het is de plicht van de vruchtbaarheidsgemeenschap om betere oplossingen te vinden om patiënten te ondersteunen tijdens het vruchtbaarheidstraject en om hun kansen om ouders te worden te vergroten.”


De andere co-auteurs van de studie zijn van Kaplan Medical Center in Rehovot, Soroka University Medical Center en Ben-Gurion University in Beersheba, Tel Aviv University en New York University Langone Prelude Fertility Center.


52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page