top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf MeaTech gaat gekweekt varkensvlees ontwikkelen


Screenshot MeaTech video


In een persverklaring heeft het Israëlische food-tech bedrijf MeaTech 3D Ltd. aangekondigd dat het de R&D-activiteiten, gericht op cellijnen en technologieën voor mogelijke toekomstige massaproductie van gekweekt varkensvlees, heeft uitgebreid. MeaTech ontwikkelt geavanceerde productietechnologieën om gekweekte vleesproducten te produceren, waaronder runder- en kippencellijnen, zonder dat er dieren hoeven te worden geslacht, maar voegt daar nu ook varkensvlees aan toe.


MeaTech merkt daarbij op dat varkensvlees momenteel het meest geconsumeerde vlees ter wereld is en dat alleen al in de VS de markt jaarlijks 20 miljard dollar waard is.


De eerste R&D-activiteiten zullen gericht zijn op de ontwikkeling van stabiele varkenscellijnen die, indien ontwikkeld, het potentieel hebben om de productiecapaciteit van gekweekte varkensvleesbiomassa te starten.


In de verklaring merkt Sharon Fima, CEO van MeaTech, op dat: "ons doel is om de komende landbouwrevolutie te leiden door het vlees van morgen veilig, overvloedig, duurzaam en ethisch te maken. MeaTech ontwikkelt een breed scala aan kweekvleestechnologieën en ontwikkelt potentiële alternatieven voor de conventionele veehouderij van rundvlees, kip en nu varkensvlees.

Zij voegt daaraan toe, dat : "wij van mening zijn dat het aanbieden van extra productlijnen voor gekweekt vlees onze adresseerbare markten kan verbreden en extra inkomstenpotentieel kan genereren. Ons doel is om in alle opzichten vergelijkbaar te zijn met varkensvlees van veeteelt, en tegelijkertijd een aanzienlijk duurzamer en slachtvrij product aan te bieden."


102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page