top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf UBQ roept bedrijven op mee te doen aan de race naar een koolstofarme economie


Ter illustratie. Foto door Dan Meyers op Unsplash


Israëlische innovatie is schijnbaar overal. Er gaat bijna geen week voorbij zonder dat een nieuw bedrijf uit de Startup Nation de openingsbel luidt op de New York Stock Exchange. Blader door een lijst met succesvolle technologiebedrijven en u zult ongetwijfeld een paar Israëlische bedrijven onder hen vinden.


Maar er is één lijst waar Israëlische bedrijven zich nog bij moeten aansluiten: de Race to Zero-campagne, schrijft ISRAEL21C.


De Race to Zero, georganiseerd door de Verenigde Naties, brengt publieke en private entiteiten van over de hele wereld samen die hebben toegezegd om uiterlijk in 2050 een CO2-uitstoot van netto nul te bereiken. Tegen die datum mogen we niet meer koolstof in de atmosfeer afgeven dan de koolstof die we op natuurlijke of technologische wijze kunnen verwijderen.


Velen geloven dat we nog sneller moeten handelen als we de gevolgen van klimaatverandering willen stoppen voordat ze catastrofaal worden.


Zolang onze atmosferische concentratie van CO 2 blijft stijgen, zullen onze temperaturen dat ook doen. Het uitstoten van netto nul koolstof is onze enige optie om een ​​duurzame toekomst te bereiken.


Duizenden bedrijven, samen met honderden steden en onderwijsinstellingen, hebben al toegezegd deel te nemen. Race to Zero is de grootste wereldwijde coalitie geworden die zich heeft verenigd met het unieke doel om tegen 2050 een netto-nul-koolstofuitstoot te bereiken.


Samen zijn deze spelers goed voor bijna 25 procent van de wereldwijde CO 2 -uitstoot en meer dan 50% van het bruto binnenlands product (bbp).


Het gezamenlijke doel van deze bedrijven, steden, investeerders en anderen die zich hebben gecommitteerd aan de Race to Zero is het opbouwen van een koolstofarme economie. Naarmate we dieper ingaan op COP26 – de klimaattop van de VN die nu in Glasgow plaatsvindt – hebben we een onschatbare kans om deze visie te bevorderen en voort te bouwen op ons momentum.


De Israëlische premier Naftali Bennett spreekt op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in 2021 in Glasgow, 1 november 2021. Foto door Haim Zach/GPO


Het is 5 voor 12, ook in Israël


Volgens de Israel Meteorological Service is het klimaat in het land 1,4°C heter dan in 1950, en zal het tegen 2050 waarschijnlijk met nog eens 1°C stijgen.


De wetenschappers achter het laatste rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) hebben er alle vertrouwen in dat menselijke activiteiten hebben bijgedragen aan deze opwarmingstrend.


Zoals aangetoond in deze interactieve klimaatprojectietool van de Wereldbank, zal de ernst van de opwarming die we gedurende de rest van de eeuw ervaren, gekoppeld zijn aan de hoeveelheid broeikasgassen die we uitstoten.


De effecten van klimaatverandering zullen gevaarlijk en duur zijn. De Wereldbank schat dat de kosten van de voorspelde veranderingen, als we geen actie ondernemen om de gevolgen te voorkomen of aan te passen, 5% van het jaarlijkse BBP van Israël zullen bedragen.


UBQ Materials is voorlopig de enige


Tot op heden is slechts één entiteit van de Startup Nation opgenomen in de Race to Zero-coalitie - UBQ Materials .


UBQ is een Israëlisch cleantech-bedrijf dat een gepatenteerde oplossing heeft ontwikkeld om ongesorteerd huishoudelijk afval, inclusief alle organische stoffen, om te zetten in een klimaatpositieve thermoplast.


Door voedselresten, vette pizzadozen en vuile luiers van stortplaatsen te verwijderen, voorkomt UBQ de productie van methaan, een krachtig broeikasgas dat steeds meer berucht wordt vanwege zijn rol in klimaatverandering.


Foto via UBQ


Voor elke ton geproduceerd UBQ-materiaal wordt 1,3 ton stortafval afgevoerd en wordt voorkomen dat 11,7 ton koolstofdioxide-equivalent de atmosfeer vervuilt.


Dit maakt UBQ-materiaal de meest klimaatpositieve thermoplast op de markt, in staat om op olie gebaseerde kunststoffen, hout of beton in duizenden toepassingen te vervangen.


Het aanpakken van de klimaatnoodsituatie staat centraal in het werk van UBQ. In 2020 hebben we deze verbintenis naar een hoger niveau getild door te beloven tegen 2030 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken in onze hele toeleveringsketen.


We zijn trots om Israëlische innovatie te vertegenwoordigen in de Race to Zero, we zouden alleen willen dat we niet alleen waren.


Eén land, één planeet, één doel


De Race to Zero is geen competitief evenement - we winnen allemaal elke keer dat een van ons over de finish komt. Bij UBQ stellen we ons voor een robuuste gemeenschap van Israëlische bedrijven op te bouwen die hetzelfde doel nastreven, elkaar inspireren en van elkaar leren.


Er zou geen beter moment kunnen zijn om aan boord te gaan, nu de Israëlische president Isaac Herzog het Israëlische klimaatveranderingsforum lanceert en beleidsmakers rekruteert om ervoor te zorgen dat klimaatactie bovenaan de Israëlische agenda staat.


We weten dat UBQ niet de enige is die om onze planeet geeft. Als uw bedrijf investeert in het verzekeren van een veilige, productieve toekomst, doe dan mee aan de Race to Zero .
37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page