top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf Vayyar werkt samen met Alexa om senioren te helpen die thuis vallen


Foto via Vayyar


De Israëlische "sensors-on-a-chip" startup Vayyar heeft Vayyar Care gelanceerd, een camera loze oplossing die de klok rond bescherming biedt aan senioren thuis.


De contactloze, aan de muur gemonteerde sensoren waarschuwen hulpverleners wanneer een senior is gevallen en niet in staat is om op een knop te drukken of aan een koord te trekken om hulp te roepen.


Senioren hoeven er niet aan te denken om elke ochtend een draagbare monitor om te doen. Dat is geen onbelangrijk probleem: een derde van de senioren vergeet hun apparaten op te zetten, terwijl een vijfde weigert ze volledig te gebruiken, uit angst voor verlies van onafhankelijkheid.


Vayyar zal beschikbaar zijn als onderdeel van Amazon's Alexa Together, een nieuwe abonnementsservice van Amazon die is ontworpen om veilig ouder worden te vergemakkelijken.


Als Vayyar Care een val detecteert, neemt het contact op met de noodhulplijn Alexa Together Urgent Response. Alexa stuurt ook een melding naar de aangewezen zorgverlener.


Vayyar Care kan vallen onder alle lichtomstandigheden detecteren - inclusief pikdonker en dichte stoom - waardoor het ideaal is voor gebruik in badkamers, waar zo'n 80 procent van de valpartijen plaatsvindt en waar klanten over het algemeen geen beveiligingscamera willen installeren.


"We hebben Alexa Together ontworpen om oudere klanten te helpen zich comfortabeler en zelfverzekerder te voelen bij het zelfstandig wonen", zegt Nicolas Maynard, senior manager voor Amazon Alexa.


Het Vayyar systeem. Foto via Vayyar


"Alexa Together biedt nog meer waarde voor oudere klanten wanneer ze een apparaat als Vayyar Care kunnen aansluiten."


Vayyar plaatst meerdere sensoren op een enkele siliciumchip om zowel de fysieke voetafdruk van het apparaat als de kosten te verminderen. De "4D"-sensoren van het bedrijf zijn oorspronkelijk gemaakt om borstkanker op te sporen.


Dat werd vervolgens uitgebreid naar auto's - Vayyar-sensoren kunnen een auto helpen navigeren bij slecht weer en zonder zichtlijn. In de auto kan het detecteren of er kinderen aanwezig zijn en hun gordel dragen.


Foto via Vayyar


Het bedrijf won een CES-prijs voor zijn Walabot-wandscanner waarmee aannemers door muren kunnen "kijken" om noppen te vinden.


Nu kan Vayyar zijn grootste impact tot nu toe hebben.


"Omdat de senioren van vandaag de dag meer empowered en betrokken zijn dan ooit, is er een duidelijke behoefte aan slimme technologieën die hen in staat stellen hun levensstijl te behouden, de bescherming te bieden die ze eisen en de gemoedsrust die hun families verwachten", zegt Raviv Melamed, CEO van Vayyar, tegen ISRAEL21C.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page