top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf vind uniek bloedstolsel uit om wonden te beschermen en te genezen


Foto via ActiGraft


Het mechanisme van het lichaam voor het genezen van wonden is nogal wonderbaarlijk.

De wond bloedt. Het bloed stolt en vormt een stolsel. Het stolsel zendt een biologisch signaal uit dat een cascade van acties op gang brengt die beschermen tegen infectie en bloedcellen dragende materialen brengen om nieuw weefsel te bouwen in plaats van het beschadigde weefsel.


Meestal vindt dit verbazingwekkende proces plaats onder de korst die zich over een wond vormt, en het is allemaal vrij snel voorbij.


Maar veel mensen hebben chronische, niet-traumatische verwondingen die nooit genezen. Deze wonden vormen zich te geleidelijk om het signaal te veroorzaken en er stroomt niet genoeg bloed naar de plek, aldus ISRAEL21C.


ActiGraft, uit Israël heeft nu een uniek wondverzorgingsproduct uitgevonden, een bloedstolsel dat zorgverleners in slechts 12 minuten produceren uit een flesje bloed van de patiënt gemengd met een speciaal reageermiddel waardoor het gaat stollen.


Toegepast op de wond, start dit nieuw gecreëerde bloedstolsel het natuurlijke beschermings- en genezingsproces dat voorheen niet op gang kwam.


"ActiGraft laat het lichaam denken dat deze chronische wond een nieuwe wond is die nodig is om te genezen", zegt Alon Kushnir, CEO van RedDress , het bedrijf dat hij oprichtte om dit unieke apparaat samen met zijn vader, een arts, te ontwikkelen. en uitvinder van medische hulpmiddelen Dr. IgalKushnir.


De ActiGraft-kit, die alles bevat wat nodig is voor de behandeling aan het bed, heeft een FDA- en CE-goedkeuring en wordt verkocht in de Verenigde Staten en 15 andere landen, waaronder Israël.


Genezing in plaats van amputatie


“De eerste markt waarvoor we FDA-goedkeuring hebben gekregen, zijn onbehandelbare diabetische voetulcera. Al onze onderzoeken zijn op dit soort wonden gedaan ”, legt Kushnir uit.


“Er was een vrouw bij wie de tenen waren geamputeerd, maar de wond zou niet genezen. Ze werd vier maanden in het ziekenhuis opgenomen en er stond een nieuwe amputatie gepland toen we binnenkwamen. Na minder dan twee en een halve maand liep ze naar huis. "


RedDress heeft studies gepubliceerd waarin gevallen met vergelijkbare resultaten worden geschetst .


“Onze marketingstrategie is om artsen te vragen naar de ergste wonden die ze hebben opgegeven. Dat zijn degenen die we willen behandelen, ”zegt Kushnir.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page