top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch echtpaar door Turkije vrijgelaten en in Israël geland


Mordi en Natali Oknin in het privévliegtuig onderweg naar huis. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken


Mordi en Natali Oknin, het Israëlische echtpaar dat acht dagen geleden in Turkije werd gearresteerd nadat ze vanuit een uitkijktoren in Istanboel foto's hadden gemaakt waar het huis van president Erdogan op stond, is afgelopen nacht vrijgelaten en vanmorgen rond 06.30 op Ben Gurion airport geland.


Na gezamenlijke inspanningen door president Herzog, premier Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Lapid, werden Mordi en Natali Oknin afgelopen nacht vrijgelaten uit de gevangenis.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde een privéjet, samen met twee hoge consulaire functionarissen, om hen terug te brengen naar Israël en ze kwamen kort na 6 uur in Israël aan waar ze werden opgewacht door hun kinderen en andere familieleden.Premier Naftali Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid bedankten in een verklaring president Erdogan en zijn regering voor hun samenwerking en kijken ernaar uit om het paar weer thuis te verwelkomen.


Ze spraken ook hun respect uit voor de familie Oknin voor hun kracht in deze gecompliceerde tijd en voor hun samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bovendien betuigden ze een speciale dank aan president Herzog voor zijn inspanningen om hen naar huis te helpen brengen.Premier Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Lapid spraken vanmorgen met Shiraz, de dochter van Natali Oknin, en met Eran, de broer van Natali, terwijl ze op Ben Gurion airport aan het wachten waren op Mordy en Natali Oknin.


Hieronder volgt een fragment van de opmerkingen van premier Bennett in het gesprek:


"Shiraz, goedemorgen. Het is geweldig om je weer te spreken. Zie je? Ik heb je gezegd dat we alles doen, en inderdaad, we hebben alles gedaan. Je was een geweldige partner. De terughoudendheid van de familie was in deze dagen erg kritisch. Geef kleine Ofek een knuffel van me. Papa en mama zijn onderweg naar huis. Ik hoop dat je nu rustigere dagen zult hebben. Ik ben blij dat ze naar je terugkeren."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Shiraz, Eran en de hele familie, jullie zijn geweldig. Ik ben erg enthousiast over jullie. We waren de hele week bij je. We beloofden dat we er alles aan zouden doen om ze terug te brengen en nu zijn ze op weg naar huis. Geef ze een dikke knuffel van ons."


President Herzog sprak in een tweet zijn vreugde uit over de vrijlating van het echtpaar en bedankte premier Bennett , minister Lapid en president Erdogan.
151 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page