top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch veldhospitaal in Oekraïne zal worden genoemd ‘Kochav Meir’, om Golda Meir te eren


Foto van ministerie van Volksgezondheid als voorbeeld van veldhospitaal.


Het Israëlische kabinet heeft maandagavond tijdens zijn wekelijkse vergadering officieel het plan goedgekeurd van premier Naftali Bennett, minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, om een ​​Israëlisch veldhospitaal op te richten in het westen van Oekraïne.


Ongeveer NIS 21 miljoen (€ 5,8 miljoen) zal worden geïnvesteerd in de oprichting van het ziekenhuis dat inmiddels in aanbouw is en dat naar verwachting ongeveer 100 patiënten per dag zal gaan behandelen.


Een eerstehulpafdeling, klinische afdelingen voor mannen, vrouwen en kinderen, een kraamafdeling, een medisch laboratorium en een beeldvormingsafdeling behoren tot de aangeboden diensten.


Het veldhospitaal zal ‘Kochav Meir’ (glinsterende ster) worden genoemd, als eerbetoon aan de in Kiev geboren Golda Meir .De ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid zullen de operatie ter plaatse leiden via een delegatie van het Sheba Medical Center en vertegenwoordigers van het gezondheidssysteem in Israël.


De oprichting en exploitatie van het ziekenhuis zal worden gefinancierd door het kabinet van de premier, het ministerie van Financiën, het ministerie van Volksgezondheid en de Schusterman Family Foundation, die doneert aan nationale en sociale projecten in Israël, en het Amerikaans-Joodse Joint Distribution Committee.


"Het oprichten van een veldhospitaal daar, in Oekraïne, is een initiatief dat niet veel landen op zich kunnen nemen. De staat Israël heeft deze mogelijkheid en we beginnen eraan. Dit is belangrijk en ik ben blij dat wij - het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken, met de hulp van het ministerie van Financiën, leiden het," aldus premier Bennett.
76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page