top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijf heeft de oplossing : Zo geef je online supermarktaankopen een winkel gevoel


Foto via Store.ai


Supermarkten hebben soms inpakkers bij de kassa om te helpen met het inpakken van je boodschappen. Tegenwoordig hebben supermarkten dringend "plukkers" nodig: mensen die de gangpaden doorzoeken op zoek naar online bestelde artikelen.


Elke stap in het voedsel-e-commerceproces is complex, van het bouwen en beheren van een gebruiksvriendelijke website die voortdurend veranderende prijzen en voorraad weerspiegelt, tot het personaliseren van speciale aanbiedingen, het nauwkeurig uitvoeren van bestellingen en het aanvullen van schappen.


“E-commerce voor boodschappen is heel anders dan voor kleding en consumentenelektronica”, zegt Orlee Tal, CEO van de Israëlische retail-tech bedrijf Stor.ai tegen ISRAEL21C.


Zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, maakt het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het creëren en ondersteunen van de end-to-end online activiteiten van foodretailers.


"Online boodschappen doen is geëvolueerd als een aparte entiteit om boodschappen te doen in de winkel", legt ze uit. "We helpen kruideniers om dezelfde klantervaring te creëren op alle contactpunten, online en in de winkel."


Dat omvat integratie in instore point-of-sales (POS) en klantloyaliteitssystemen, met groothandelsleveranciers en met externe betalingsproviders, sms-providers en bezorgers.


De Picker-app van Store.ai past de boodschappen in de winkel aan en brengt deze in kaart. Geavanceerde outbound-marketingtools communiceren op een gerichte manier met klanten om aan te moedigen de service te proberen en keer op keer terug te komen.


"De shopper krijgt geen willekeurige reeks resultaten, maar resultaten die verband houden met zijn of haar levensstijl, geschiedenis en koopfrequentie", zegt Tal.


Business intelligence-inzichten worden uit de gegevens gehaald om de groothandel en detailhandelaar te helpen hun activiteiten te verbeteren. Inbound marketing tools verbinden de retailer met de leverancier van verpakte consumentengoederen (CPG).


"Een groot deel van de winstgevendheid van retailers hangt af van handelsfinanciering van de CPG, dus we maken advertenties op hun platform mogelijk om meer handelsfinanciering te krijgen. Het is een complex ecosysteem”, legt Tal uit.


Covid heeft online boodschappen doen opgevoerd


Store.ai-oprichter Yossi Rabinovitz – een Lubavitch Hassid en serie-ondernemer – geloofde in het potentieel van online boodschappen doen lang voordat het aansloeg bij het publiek, zegt Tal.


Shoppers waren terughoudend om voedsel te bestellen, vooral producten en gebakken goederen, zonder te zien, ruiken of aanraken. Kruideniers waren terughoudend om plukkers en bezorgers aan hun loonlijst toe te voegen.


“Covid heeft alles veranderd”, zegt Tal. “Nu zijn online bestellingen goed voor 10 procent van de totale (boodschappen) omzet, en analisten zeggen dat dit binnen drie tot vier jaar zal verdubbelen. Het online deel van hun bedrijf is dus essentieel voor hun voortbestaan ​​en er is geen ruimte voor slechte beslissingen.”


Stor.ai, gelanceerd in de Microsoft Accelerator in 2014, werkt met grote, middelgrote en kleine retailers op meer dan 350 locaties, met name Noord-Amerikaanse supermarktketens zoals Piggly Wiggly, Met Fresh en Gourmet Garage.


"Het is een beproefd platform dat onafhankelijke kruideniers helpt bij de digitale transformatie", zegt Tal.


In Israël wordt het platform gebruikt door acht van de 10 grootste kruideniers en vele kleine kruideniers in het hele land.


Met $ 21 miljoen aan Series A-financiering die in maart werd opgehaald, breidt Store.ai uit in de belangrijkste doelmarkt van de Verenigde Staten, evenals naar de Golfstaten, Latijns-Amerika en Europa.


“We pushen kruideniers om deze online business vroeg te starten, omdat het tijd kost om de technologische verfijning te leren en het goed te krijgen in termen van klanttevredenheid en winstgevendheid. Hoe meer je de tools gebruikt, hoe beter je erin wordt”, vertelt Tal aan ISRAEL21c.


Partnerschap met Unilever, Toshiba en Microsoft


Stor.ai heeft ook een groeiend aantal partners, waaronder de megamerken Unilever, Toshiba Global Commerce Solutions en Microsoft.


"We zien dat groothandels en CPG's de communicatie met retailers en eindklanten onderzoeken", zegt Tal. "Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop aan de winkels en wij zijn verantwoordelijk voor de technologie erachter."


Om business intelligence te verkrijgen uit het groeiende aantal shoppers dat de voorkeur geeft aan kleinere, lokale supermarkten in plaats van grote ketens, startte Unilever de Shopo- hub, waar Israëlische klanten kunnen zoeken naar supermarkten die hun gebied bedienen. Deze supermarkten kunnen een e-commerceoptie bieden waaruit Unilever waardevolle gegevens haalt.


"In Israël hebben we 113 locaties op het Unilever Shopo-platform", zegt Tal. “Je kunt veel winkels in Arabische handen zien; iedereen is er. Ik vind het belangrijk dat het een plek is waar we allemaal communiceren.”


De digitale transformatie van supermarkten wordt bediend door een breed scala aan bedrijven, waaronder Israëlische startups zoals Anagog en Trigo Vision .


"De volledigheid van onze oplossing, ons vermogen om te integreren in interne systemen, is wat ons onderscheidt", zegt Tal. “Alleen al met onze oplossing voor orderafhandeling komt geen enkele concurrent in de buurt. We hebben sterke live dashboards voor kruideniers om dit groeiende bedrijf te beheren en voor CPG's om de relatie te stimuleren.”


Ze wijst erop dat e-commerce al sinds het begin van de eeuw bestaat “maar dat het geen afstandelijke oplossing meer is. Het maakt deel uit van een volledige oplossing.”


Store.ai is gevestigd in Ramat Gan, heeft een kantoor in New York en heeft 60 medewerkers.


Voor meer informatie, klik hier
74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page