top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische biofarmaceutische bedrijf Biolojic Design tekent een deal met Merck die mogelijk $373 miljoen waard is

Foto via Biolojic Design


Het Israëlische biofarmaceutische bedrijf Biolojic Design heeft onlangs aangekondigd dat het een deal heeft getekend met de Duitse wetenschaps- en technologiegigant Merck, die mogelijk een waarde heeft van maar liefst 346 miljoen euro. 


De in Rehovot gevestigde startup is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ‘slimme’, op menselijke antilichamen gebaseerde therapieën voor kanker en andere ziekten, met behulp van kunstmatige intelligentie en computerbiologie. 


In de eerste fase van de overeenkomst zal Biolojic €10 miljoen ontvangen om twee moleculen te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt als basis voor medicijnen die kanker en andere immunologische aandoeningen behandelen.


Het bedrijf zal aanvullende financiering ontvangen naarmate de ontwikkeling vordert. Als het potentiële medicijn de markt bereikt en omzet begint te genereren, komt Biolojic in aanmerking voor een ontvangst van maximaal 346 miljoen euro.


CEO en oprichter van Biolojic Design Yanay Ofran verklaarde tegenover ISRAEL21c dat het team van het bedrijf door de deal “onze multibody-capaciteiten zal toepassen om de volgende generatie op antilichamen gebaseerde therapieën te creëren, inclusief [oplossingen] met het potentieel om tumorontsnappingsmechanismen te blokkeren, de heterogeniteit van tumoren en patiënten te overwinnen. en bieden verbeterde veiligheid en werkzaamheid.”

Een screenshot van de website van Biolojic met de missie van het bedrijf. Screenshot via biolojic.com


Sinds de oprichting in 2008 zijn de activiteiten van Biolojic voornamelijk tot stand gekomen via partnerschappen met farmaceutische bedrijven. Het bedrijf heeft tot nu toe $30 miljoen opgehaald en heeft meer dan 50 mensen in dienst.


Zes maanden geleden tekende de startup een overeenkomst met Teva Pharmaceuticals voor de ontwikkeling van medicijnen tegen astma en eczeem.


Tijdens zijn toespraak op de Biomed Israel-conferentie eerder dit jaar zei Ofran tegen het publiek: “Met behulp van onze technologie kunnen we ervoor zorgen dat een antilichaam altijd op de juiste plaats terechtkomt, we kunnen het dwingen zich te binden aan doelwit A en niet aan doelwit B. en we kunnen ervoor zorgen dat de aanpak verandert als er een verandering in de ziekte optreedt, door de omgeving te meten en erop te reageren. Ook is de binding van onze antilichamen aan het doelwit beter.”


“We ontwikkelen nieuwe medicijnen voor bekende doelwitten, op een manier die de kansen op succes van de medicijnontwikkeling vergroot.”

240 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page