top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische F-35's trainen in Italië met hun Italiaanse, Amerikaanse en Engelse collega's

Bijgewerkt op: 7 jun. 2021


Foto IDF woordvoerders eenheid


Vandaag (zondag) gaat de oefening "Vijfde Kroon" van start, een historische inzet van de Israëlische luchtmacht in Italië, waaraan ook zes F35-vliegtuigen van de luchtmacht zullen deelnemen. Deze oefening, waaraan ook de Italiaanse, Amerikaanse en Britse luchtmacht deelnemen, zal twee weken duren.


De oefening is bedoeld om de samenwerking tussen luchtmachten te versterken, de F35-squadrons in de wereld te leren kennen, de verbindingsmogelijkheden tussen deze F-35's te bevorderen, training te geven in een onbekende arena en de inzetmogelijkheden te verbeteren.


Foto IDF woordvoerders eenheid


Naast de F-35 straaljagers uit Israël, de VS, het VK en Italië, zullen ook Amerikaanse F-16 jachtvliegtuigen deelnemen aan de oefening, samen met een IAF Gulfstream "Eitam" verkenningsvliegtuig, twee IAF Boeing "Re'em" ” tankvliegtuigen, een Italiaans KC767 tankvliegtuig, een Italiaans KC130J tankvliegtuig, een Italiaans Gulfstream “Eitam” verkenningsvliegtuig en een Brits Voyager A330 tankvliegtuig.


Ook het Britse vliegdekschip de HMS Queen Elizabeth zal worden gebruikt tijdens deze oefening, die zowel boven Italiaans grondgebied als ook boven de Middellandse Zee zal worden gehouden.


Foto IDF woordvoerders eenheid


Die vliegtuigen zullen het opnemen tegen een vloot van Italiaanse vliegtuigen die zullen fungeren als een "rood team", dat een vijandelijke luchtmacht simuleert, waaronder Eurofighter Typhoons, AMX International-straaljagers, Panavia Tornados, Predator-drones en Bel Augusta-helikopters.


Iedere dag zullen de Israëlische F-35 straaljagers aan twee missies deelnemen. In de eerste missie zullen de Israëlische vliegtuigen met hun Amerikaanse collega's vliegen, terwijl ze in de tweede missie met de Britse en Italiaanse luchtmacht zullen vliegen .


Foto IDF woordvoerders eenheid


Tijdens deze missies simuleren de Israëlische piloten luchtaanvallen op doelen achter de vijandelijke linies en grondondersteunings missies, terwijl ze over onbekend terrein vliegen.


De Israëlische straaljagers zullen niet alleen het hoofd bieden aan dreigingen met grond-luchtraketten, maar ook deelnemen aan luchtgevechten.


Onderdeel van de oefening zijn onbekende scenario's , waaronder kwaliteitstraining in een onbekende arena, de luchtverdediging van het land, scenario's van lucht-luchtgevechten en lucht-tot-grondgevechten, omgaan met de dreiging van geavanceerde TKA (oppervlakte-naar-grond) -luchtraket systemen, hulp aan grondtroepen en gevechtsaanvallen in vijandelijk gebied."Deze oefening is van grote waarde voor ons vermogen om de luchtmacht op afgelegen bases in te zetten", zei een hoge luchtmacht functionaris. "Het stelt ons in staat om de prestaties van de luchtmacht op de lange termijn te vergroten."


Via deze link, is alle informatie over de deelnemende landen en vliegtuigen te vinden.
69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page