top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische leiders nemen afscheid van de Amerikaanse president Joe Biden na zijn succesvolle bezoek


Screenshot YouTube


President Isaac Herzog en premier Yair Lapid hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van de Amerikaanse president Joe Biden na afloop van zijn succesvolle bezoek aan Israël en voorafgaand aan zijn vertrek naar Saoedi-Arabië.


Premier Lapid:

"Vandaag is een historische dag.


Na intensieve diplomatie achter de schermen met Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten, staat het Saoedische luchtruim nu open voor Israëlische luchtvaartmaatschappijen.


Ik wil president Biden bedanken voor zijn bezoek hier in Israël en voor zijn inzet voor een sterk Israël en een welvarende regio. Ik wens hem succes in Djedda.

“Ik wil de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, bedanken voor een bezoek dat ons hele land ontroerde en voor zijn inzet voor de militaire en diplomatieke kracht van Israël. Ik wens hem succes op de Jeddah Summit.


We werden vanmorgen wakker met goed nieuws. De Saoedische luchtvaartautoriteiten hebben aangekondigd dat ze het Saoedische luchtruim zullen openstellen voor Israëlische luchtvaartmaatschappijen. Dit is de eerste officiële stap in de normalisatie met Saoedi-Arabië.


Het besluit zal Israëlische luchtvaartmaatschappijen in staat stellen om op een directe route naar Azië en Australië te vliegen. Dit bespaart enorme hoeveelheden brandstof, tijd en geld. De besparingen zullen rechtstreeks in de zakken van Israëlische burgers terechtkomen en de prijs van vliegtickets verlagen.


Ik dank de Saoedische leiding voor de opening van het Saoedische luchtruim. Dit is slechts de eerste stap. We zullen met de nodige voorzichtigheid blijven werken, in het belang van Israëls economie, veiligheid en het welzijn van onze burgers.


Dit besluit werd voorafgegaan door de ondertekening van de 'Verklaring van Jeruzalem', waardoor Amerika's inzet voor de veiligheid van Israël werd verdiept, de strijd tegen het Iraanse nucleaire programma en de voortgang van de normalisatie-initiatieven van de Abraham-akkoorden en de Negev-top.


Het bezoek heeft nog meer successen opgeleverd, maar het zal nog jaren duren voordat ze kunnen worden besproken."
103 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page