top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische onderzoekers ontwikkelen microrobot om beschadigde cellen aan te pakken


Onderzoeksteam van de Universiteit van Tel Aviv dat de microrobot ontwikkelde. Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv via ISRAEL21c


Israëlische wetenschappers hebben een hybride microrobot ontwikkeld die onderscheid kan maken tussen verschillende soorten biologische cellen en beschadigde cellen kan extraheren voor onderzoek.


Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv zeggen dat de robot, ter grootte van een enkele cel, kan worden bestuurd en genavigeerd in een biologisch monster, waar hij de gewenste cellen kan grijpen en transporteren voor verder onderzoek zonder de noodzaak van een extern medisch hulpmiddel.


De technologie is ontwikkeld door prof. Gilad Yossifon van de School of Mechanical Engineering en Department of Biomedical Engineering aan de Universiteit van Tel Aviv en zijn team, in samenwerking met wetenschappers van het Technion -Israel Institute of Technology.


De wetenschappers hopen dat de ontwikkeling het onderzoeksgebied "enkelvoudige celanalyse" vooruit zal helpen, en ook zijn weg zal vinden naar gebieden van medische diagnose, drugsscreening, chirurgie en milieubescherming.Yossifon zegt dat de ontwikkeling is geïnspireerd door "biologische microzwemmers", zoals bacteriën en zaadcellen. "Dit is een innovatief onderzoeksgebied dat zich snel ontwikkelt, met een breed scala aan toepassingen op gebieden zoals geneeskunde en het milieu, evenals een onderzoeksinstrument", zegt hij tegen ISRAEL21c.


"De microrobots die tot nu toe werkten op basis van een elektrisch geleidingsmechanisme, waren niet effectief in bepaalde omgevingen die worden gekenmerkt door een relatief hoge elektrische geleidbaarheid, zoals een fysiologische omgeving, waar de elektrische aandrijving minder effectief is", zei hij.


"Hier komt het complementaire magnetische mechanisme in het spel, dat zeer effectief is, ongeacht de elektrische geleidbaarheid van de omgeving."

67 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page