top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische regering komt met economisch en medisch vangnet om nieuwe Covid-19 golven op te vangen


Kabinetsvergadering zondag 24 oktober 2021. Foto Haim Zach (GPO)


Regeren is vooruitzien, en een beter voorbeeld dan dit is er niet. Premier Bennett heeft tijdens de zondagochtend gehouden kabinetsvergadering bekend gemaakt dat de Israëlische regering met een economisch en medisch vangnet komt om toekomstige Covid-19 golven op te vangen, ter grootte van 10 miljard Shekel (€ 3,8 miljard).


Benett zei: "We verlaten momenteel de Delta-golf. Vanmorgen zijn we onder de drempel van 300 ernstige gevallen gezakt. In Europa, en in veel landen, komt de winter echter en de morbiditeit en, ik betreur het, de mortaliteit schiet omhoog. We hebben kennis die voor veel landen van cruciaal belang kan zijn, we hebben dit tenslotte net meegemaakt en we delen deze kennis voortdurend en openlijk met de wereld. Dit is geen beveiligingsinformatie; het is informatie die bedoeld is om levens te redden.


Het beheersen van een pandemie is een oefening met eindeloze variabelen en beslissingen, maar ik denk dat we hier in Israël een model hebben ontwikkeld dat in het buitenland van groot belang is. Het Israël-model is dat van een open land, met veel kleine en innovatieve acties, ook met vallen en opstaan, vaccinaties en zorgvuldige maatregelen, en het dagelijks microbeheer van de situatie met alle overwegingen - niet alleen de epidemiologische - rekening houden. In de uiteindelijke analyse werkt het. De burgers van Israël zijn veilig, ze leiden een normaal leven, en dat is uitstekend.


Samen met dit, naast het succes in dit stadium in de bestrijding van het coronavirus, kijken we altijd naar de toekomst en bereiden we ons met infrastructuur voor op de mogelijkheid van toekomstige golven van morbiditeit.


Daarom kondig ik hier aan dat we een economisch en medisch vangnet van NIS 10 miljard creëren voor toekomstige golven van het coronavirus die deze maand, over nog eens zes maanden of helemaal niet kunnen plaatsvinden. Ik heb overeenstemming bereikt met minister van Financiën Avigdor Liberman over een plan van NIS 10 miljard voor een eenmalige uitbreiding van het budgettaire kader voor 2022, wat 'the box' wordt genoemd, als onderdeel van het leren van lessen uit het beheer van eerdere golven.


We zullen bereid zijn om de burgers van Israël te blijven beschermen. Het extra budget zal de voortzetting van de activiteit op een zeer snelle manier mogelijk maken, zowel in een routine met een lage morbiditeit als natuurlijk om de systemen te versterken in een situatie van toekomstige golven.50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page