top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische sport startup Playermaker gaat deel uitmaken van het innovatieprogramma van FIFA


Foto Playermaker


Technische sport startup Playermaker , een maker van een op schoenen gemonteerd draagbaar apparaat om voetbalprestaties bij te houden, is geaccepteerd om deel uit te maken van het innovatieprogramma van de International Federation of Association Football (FIFA) .


Het vorig jaar door de FIFA gelanceerde innovatieprogramma, heeft tot doel innovatieve producten in het spel te brengen en er gelijkertijd voor te zorgen dat nieuwe apparaten voldoen aan de wereldwijde standaard. Het programma stelt bedrijven in staat hun producten uit te proberen en hun technologieën aan te passen aan de behoeften en regelvereisten.


Playermaker, een bedrijf in Tel Aviv dat nu zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk heeft, heeft een op de schoen gemonteerd aangesloten draagbaar sensorapparaat gemaakt dat is ontworpen om een ​​diepgaande analyse te geven van de prestaties van atleten tijdens het spelen.


De technologie wordt al gebruikt door meer dan 150 voetbalacademies en professionele teams over de hele wereld, waaronder Norwich, Liverpool en Arsenal, waardoor coaches en spelers inzicht krijgen in hun spel en hen helpt beslissingen te nemen op basis van gegevens over de ontwikkeling van spelers en trainingsprioriteiten.


De technologie van het bedrijf is het eerste draagbare apparaat dat door het FIFA-programma is geselecteerd, zei de CEO en medeoprichter van de startup Guy Aharon, die het bedrijf in 2017 samen met Yuval Odem en Moran Gad oprichtte, in een persverklaring.


"Het is een erkenning dat een bedrijf uit Tel Aviv een aanzienlijke impact heeft gehad in de wereld van het wereldwijde voetbal, genoeg om als een van de eersten door de FIFA te worden erkend als innovatief en met een grote impact op de toekomst van het spel."


Het systeem van het bedrijf wordt nu 24 maanden door FIFA-teams in verschillende scenario's getest. Het bedrijf hoopt dat het uiteindelijk universeel zal worden gebruikt.

Tegenwoordig is het meest voorkomende type elektronische prestatie-volgsystemen dat in voetbal wordt gebruikt, GPS-apparaten die op de rug van de speler worden gedragen, en in de loop der jaren heeft de FIFA een erkend raamwerk gecreëerd om deze systemen te testen, goedkeuren en gebruiken in overeenstemming met de regels van het spel.


FIFA wil echter graag systemen verkennen, zoals die van Playermaker, die waarde toevoegen aan het spel door gebruik te maken van nieuwe databronnen. Volgens FIFA, biedt het product van Playermaker 'verdergaande inzichten' in de prestaties vanwege de positie op de schoen die gegevens genereert. op de onderste ledematen.


"Het is veelbelovend om een ​​kostenefficiënt alternatief te zijn voor het verzamelen van individuele en teamgegevens en voor het vereenvoudigen van analyses", aldus FIFA.


Omdat het apparaat op de schoen wordt gedragen, is het niet compatibel met de huidige spelregels, zei FIFA. Het proefproject heeft dus tot doel de waarde van de technologie voor teams en hun coaches te bewijzen, wat de weg zou kunnen effenen voor goedkeuring van het apparaat voor certificering onder het FIFA-kwaliteitsprogramma voor elektronische prestatie- en volgsystemen.
30 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page