top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup ElectReon gaat met Dan busbedrijf elektrisch bus netwerk in Tel Aviv opzetten


Screenshot YouTube


De Israëlische startup van draadloze oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen ElectReon heeft bekendgemaakt dat het een 5-jarige overeenkomst heeft getekend met de Israëlische Dan Bus Company om zijn draadloze oplaadnetwerk uit te breiden ter ondersteuning van openbare elektrische bus routes in het grootstedelijk gebied van Tel Aviv.


De aanleg van het netwerk maakt het inductief laden van 200 elektrische bussen bij bestaande busstations mogelijk. In de eerste fase van het project zullen in eerste instantie 100 bussen worden voorbereid voor inductieladen op de transportterminal van Reading in het noorden van Tel Aviv. In de tweede fase wordt de laadinfrastructuur uitgebreid naar andere grote terminals in Tel Aviv en Zuid-Israël, evenals naar nog eens 100 elektrische bussen. ElectReon schat de totale kosten van het project op 9,4 miljoen dollar (€ 8,1 miljoen euro).


ElectReon financiert de laadinfrastructuur op de terminals en zorgt voor operationele diensten en onderhoud gedurende de looptijd van het project. The Dan Bus Company betaalt volgens de overeenkomst een maandelijks bedrag voor de service.


De laadstrategie van ElectReon maakt het mogelijk om de capaciteit van de elektrische netaansluiting bij de bus terminals te verminderen en vermindert daardoor ook de grootte en het gewicht van de batterij van het voertuig voor de elektrische bussen van Dan Bus Company, waardoor de uitvaltijd van voertuigen van het wagenpark wordt verminderd en langere operationele uren mogelijk worden gemaakt.Inductieladen zal worden gebruikt om de bussen op te laden tussen reizen en terwijl passagiers in- en uitstappen. Het is dus een statisch laadproces. Van ElectReon is ook bekend dat het experimenteert met dynamisch opladen tijdens het rijden.


Afgelopen zomer werd de voormalige Israëlische president Reuven Rivlin als bedrijfspresident van ElectReon benoemd om "de samenwerking van het bedrijf met regeringen en internationale bedrijven te verbeteren, en om de activiteiten te delen met besluitvormers over de hele wereld."


"Dit wordt niet alleen het eerste grootschalige commerciële project van ElectReon, het zal ook een showcase van wereldklasse zijn van draadloos opladen van elektrische voertuigen voor wagenparken", zei Oren Ezer, CEO van ElectReon. Dit zal de verbeterde efficiëntie en kostenbesparingen aantonen die exploitanten van elektrische bus vloot kunnen verwachten door een draadloze oplaadinfrastructuur te implementeren, zei hij.


Als alles volgens plan succesvol verloopt in Tel Aviv zal ook de mogelijkheid worden onderzocht om het draadloze oplaadsysteem van ElectReon te installeren voor de rest van Dan's elektrische busvloot en in Dan's snelwegproject Netivei Ayalon.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page