top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Gloat stelt mensen in staat om hun eigen loopbaan te sturen


Gloat oprichters Danny Shteinberg, Ben Reuveni en Amichai Schreiber. Foto: Maayan Schwartz via Gloat


Gloat, de toonaangevende leverancier van Workforce Agility-software en pioniers van de AI-aangedreven Talent Marketplace, heeft vandaag zijn Series D-ronde van $ 90 miljoen aangekondigd, geleid door Generation Investment Management, met deelname van Accel, Eight Roads Ventures, Intel Capital en Lumir Ventures.


De financiering positioneert Gloat om snel de evolutie van een rijk, dynamisch talentecosysteem te versnellen dat golven van economische groei kan doorstaan ​​of zich kan aanpassen aan marktverstoringen.


In de afgelopen twee jaar heeft een golf van organisaties vastgesteld dat ze niet kunnen vertrouwen op de verouderde praktijken van human capital management om een ​​productief personeelsbestand op te bouwen en te behouden. Onderzoek toont aan dat de operationele prestaties van bedrijven met 30% tot 50% stijgen na een agile transformatie. Sinds 2015 heeft Gloat een uitgebreid platform voor arbeidsflexibiliteit ontwikkeld door een AI-aangedreven Talent Marketplace te combineren met Workforce Intelligence - door organisatorische silo's te doorbreken, de vaardigheden van werknemers op grote schaal te analyseren en cruciale inzichten te bieden voor strategische talentbesluitvorming.


"Vanaf het begin hebben we Gloat gebouwd om werknemers en bedrijven te helpen zich aan te passen aan een nieuwe wereld van werk", zegt Ben Reuveni, CEO en mede-oprichter van Gloat. “De pandemie, het Grote Aftreden en een steeds waarschijnlijker wordende economische neergang hebben deze verschuiving versneld. Meer dan ooit moeten bedrijven de vaardigheden en doelen van hun eigen talent begrijpen, zodat de juiste mensen worden verbonden met de juiste kansen en bedrijfsbehoeften. Met de Talent Marketplace en Workforce Intelligence stelt Gloat mensen in staat om hun eigen loopbaan en organisaties over de hele wereld te sturen om echte wendbaarheid van het personeelsbestand te bereiken - in elke markt of omgeving."


Als een van de eerste toegewijde duurzame investeerders zet Generation zich in om te investeren in bedrijven en teams die op grote schaal verantwoorde innovatie leveren en een duurzame toekomst aansturen. Generation selecteerde Gloat als de eerste investering in zijn nieuwe Sustainable Solutions Fund IV vanwege een gemeenschappelijk doel: het vormgeven van een toekomst van werk die uiteindelijk prioriteit geeft aan de toekomst van de werknemer.

"De werkplek ondergaat ingrijpende veranderingen", zegt Shalini Rao, partner bij Generation Investment Management. “Voor veel werkgevers was het een verrassing, maar Gloat zag dit jaren geleden al aankomen. Via zijn Workforce Agility-systeem en Talent Marketplace ontgrendelt Gloat duizenden uren productiviteit van intern talent, verbindt het werknemers met carrièremogelijkheden als ze eenmaal buiten bereik zijn, en verlaagt het de kosten voor het inwerken van externe kandidaten.”


Vooruitstrevende ondernemingen zoals Unilever, Schneider Electric, Seagate, Nestlé, Novartis, Standard Chartered Bank en HSBC hebben al samengewerkt met Gloat om de meetbare impact van arbeidsflexibiliteit te realiseren:

  • Toenemende retentie Tijdens de pandemie lanceerde Seagate een talentmarktplaats om talent effectief te herschikken naar gebieden met kritieke behoeften. Aangezien 88% van de werknemers zich in slechts vier maanden registreerde, herplaatste het bedrijf gemiddeld twee mensen per dag.

  • Productiviteit verhogen Unilever heeft hun personeel uitgerust met vaardigheden die geschikt zijn voor de toekomst, terwijl het medewerkers interne kansen heeft geboden die aansluiten bij hun gevoel van doel. Als resultaat hebben ze meer dan 750.000 werkuren vrijgemaakt voor meer dan 4.000 projecten.

  • Betrokkenheid van medewerkers vergroten Schneider Electric gaf hun medewerkers de middelen om hun eigen groei te stimuleren en toegang te krijgen tot nieuwe loopbaantrajecten. Ze verkortten de tijd voor medewerkers om een ​​ontwikkelingsmogelijkheid te ontdekken van twee weken tot slechts twee minuten, en registreerden meer dan 80.000 mensen op hun Talent Marketplace. Als gevolg hiervan handhaafden ze de retentiegraad gestaag tijdens de Great Resignation.

Terwijl enkele van 's werelds grootste werkgevers blijven zoeken naar een flexibeler bedrijfsmodel in deze onzekere markt, is het klantenbestand van Gloat 2,5x gegroeid, ARR 3x, en het aantal werknemers met 50% in de afgelopen 12 maanden. Gebruikers in meer dan 120 landen maken nu gebruik van Gloat's platform.

82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page