top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Griiip sluit een meerjarig contract met het DTM-racekampioenschap


Screenshot YouTube


De Israëlische startup Griiip heeft een ​​meerjarig contract aangekondigd met DTM, het meest prestigieuze toerwagenracekampioenschap ter wereld. Topcoureurs, teams en autofabrikanten van over de hele wereld zullen strijden op enkele van de meest iconische racecircuits in Europa, mogelijk gemaakt door de geavanceerde motorsportoplossingen van Griiip. Ondertussen is ook bekend geworden dat Porsche een minderheidsbelang in het bedrijf heeft genomen.


In het komende seizoen zal DTM genieten van het innovatieve mediaplatform van Griiip, RAMP een race mediaplatform ontworpen voor de Motorsport-serie, dat gegevens in realtime verzamelt, analyseert en visualiseert met behulp van geavanceerde cloud analyse mogelijkheden.


Met RAMP wil DTM de race-acties en -verhalen in realtime rechtstreeks naar de fans brengen, door gebruik te maken van meerdere diepgaande gegevensinzichten en grafische afbeeldingen die de manier waarop kijkers omgaan met racen vereenvoudigen. Naast de race-graphics zal Griiip een datawarehouse-structuur implementeren om de mediamogelijkheden van DTM te upgraden.


De oplossing maakt racevoertuigen slim en verbonden, en maakt gebruik van AI-technologie en analyses om fans inzicht te geven in de races. De software geeft kijkers directe toegang tot onbewerkte gegevens van de elektronische eenheden van het voertuig via een hardware "Red Box", ontwikkeld door het Israëlische bedrijf, die de gegevens van de auto's tijdens de race extraheert en verwerkt tot gegevens gestuurde realtime informatie.


Deze gegevens worden gebruikt om inhoud te creëren die kan worden gepersonaliseerd voor de interesses van elke kijker, in realtime gevisualiseerd in grafieken, zodat ze het raceverhaal beter begrijpen en een meer meeslepend beeld van de concurrentie krijgen met een diepgaande gegevensanalyse die de prestatieprofielen toont van elke coureur op het circuit.

De software biedt gegevens over het stressniveau van de bestuurder, de batterijstatus van de auto en de bandenspanning, en kan de rondetijden van de auto voorspellen.


Naast de race graphics tools heeft Griiip een second screen app ontwikkeld waarmee fans tijdens de race met elkaar kunnen communiceren, met live statistieken, polls en enquêtes.


Griiip ontwikkelde ook wat het 'Mixed Reality Racing' noemt, dat racegegevens uit de echte wereld integreert met gegevens van racesimulators, waardoor fans virtueel kunnen rijden en racen met hun helden tijdens live race-evenementen.


Het nieuwe concept om gegevens op een centrale locatie te verzamelen, zal DTM helpen om het eerste grote kampioenschap te worden dat geld kan verdienen met zijn op gegevens gebaseerde activiteiten.


Inmiddels is bekend geworden dat de venture capital arm van de Duitse sportwagen maker Porsche een minderheidsbelang in Griiip heeft verworven.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page