top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup NanoVation krijgt EU-steun voor ademhalingsmonitor


Foto SenseGuard via NanoVation


Het European Innovation Council Fund (EIC) investeert 5 miljoen euro in de Israëlische medische startup NanoVation, om de ontwikkeling van de ademhalingsmonitor SenseGuard te versnellen en marketing in de EU te starten.


In een verklaring zegt NanoVation dat :"De investering deel uitmaakt van de strategie van de EIC om high-impact startups en kleine bedrijven te identificeren en te ondersteunen en hen te helpen bij het opschalen van baanbrekende technologieën.


NanoVation is het eerste Israëlische bedrijf dat zowel een subsidie ​​als aandelenfinanciering van de EIC ontvangt, aldus de verklaring.


De ademhalingsmonitor, SenseGuard genaamd, die is ontwikkeld door het in Haifa gevestigde bedrijf, is gebaseerd op nano sensortechnologie die is ontwikkeld door prof. Hossam Haick van het Technion — Israel Institute of Technology.


Het apparaat is bedoeld om patiënten met verschillende aandoeningen van de luchtwegen te monitoren en te behandelen, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD), een longziekte die wordt gekenmerkt door langdurige ademhalingsproblemen en een slechte luchtstroom. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de ziekte wereldwijd de derde doodsoorzaak .


SenseGuard is een draagbaar draadloos apparaat voor continue en op afstand bewaking van de ademhaling van patiënten, gebaseerd op informatie verzameld door de sensor, die verschillende ademhalingsparameters zoals ademhalingsfrequentie, apneu en ademvolume detecteert en deze vertaalt in klinische informatie en alarm slaat voordat de patiënt bereikt een kritiek punt, waardoor ziekenhuisopnames afnemen.


Het helpt ook de verblijfsduur van patiënten in het ziekenhuis te verkorten door gegevens te verstrekken ter ondersteuning van de beslissingen en acties van zorgprofessionals, en door eerder ontslag mogelijk te maken door de patiënt thuis te monitoren. Patiënten kunnen het apparaat thuis zelf gebruiken.


In een verklaring zegt Dr. Gregory Shuster, CEO en mede-oprichter van NanoVation: "We zijn dankbaar en vereerd met het voorrecht om het eerste Israëlische bedrijf te zijn op zo'n exclusieve lijst van bedrijven, dat zowel een subsidie ​​als aandelenfinanciering van de EIC heeft ontvangen". “Dit is een extra bevestiging van NanoVation en een blijk van vertrouwen in ons team, in de nieuwe technologie die we ontwikkelen en in de betekenis van het probleem dat we aanpakken. We streven ernaar om het momentum vast te houden en overwegen zelfs om de laatste financieringsronde te verhogen om een ​​effectieve marktpenetratie en groeivooruitzichten te verzekeren.”


NanoVation werd in 2014 opgericht als een spin-off van het Technion – Israel Institute of Technology, en Haick is de wetenschappelijk directeur van het bedrijf.
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page