top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup Quantum Machines haalt $ 50 miljoen op


Foto via Quantum Machines


Quantum Machines , de Israëlische startup dieeen standaard universele taal voor kwantumcomputers ontwikkeld en het unieke platform dat hen helpt draaien, heeft $ 50 miljoen opgehaald in Series B-financiering onder leiding van Israëlische en buitenlandse investeerders, deelde het bedrijf in een persbericht mee.


Aan de door het het Israëlische durfkapitaalbedrijf Red Dot Capital Partners geleide investeringsronde, namen ook deel Exor, Claridge Israel, Samsung NEXT, Valor Equity Partners, Atreides Management, LP, evenals TLV Partners, Battery Ventures, 2i Ventures en andere bestaande investeerders. Het bedrijf heeft nu ongeveer $ 83 miljoen opgehaald, volgens gegevens van Crunchbase.


Quantum Machines heeft een mooie niche ontwikkeld door een hardware- en softwaresysteem te bouwen, wat ze het Quantum Orchestration Platform noemen, dat helpt de snelgroeiende kwantummachines te laten draaien, waardoor er voldoende ruimte is om te groeien nu die industrie zich snel ontwikkelt.


Het in 2018 door de bekroonde kwantumelektronica-experts Dr. Itamar Sivan, Dr. Yonatan Cohen en Dr. Nissim Ofek, opgerichte Quantum Machines, bouwde het Quantum Orchestration Platform (QOP), een hardware- en softwareoplossing voor het bedienen van kwantumsystemen om onderzoek en toekomstige doorbraken te vergemakkelijken , aldus het bedrijf.


CEO van Quantum Machines Itamar Sivan, zegt dat "het bedrijf een systeem gecreëerd dat afhankelijk is van klassieke computers om kwantumcomputers aan te drijven terwijl ze zich ontwikkelen. Hoewel het bedrijf voor dit doel zijn eigen silicium heeft ontworpen, is het belangrijk op te merken dat het geen kwantumchips bouwt".


Zoals Sivan uitlegt,heeft de klassieke computer een software- en hardwarelaag, maar kwantummachines hebben drie lagen: “De kwantumhardware, dat is het hart, en daarbovenop heb je klassieke hardware en daarbovenop moet je software hebben', zei hij.


Een verklaring van MIT Technology Review zegt in een notendop: "kwantumcomputers verwerken exponentieel meer gegevens in vergelijking met klassieke computers, met behulp van kwantumbits of qubits, de basiseenheid van kwantuminformatie. Terwijl klassieke computers logische bewerkingen uitvoeren op basis van een van de twee posities - 1 of 0, aan of uit, omhoog of omlaag - kunnen kwantumcomputers qubits in "superpositie" houden, een principe van de kwantummechanica waarbij ze zich beide tegelijkertijd bevinden. In deze toestand kunnen kwantumcomputers "een groot aantal potentiële resultaten tegelijkertijd doornemen".


MIT Technology Review voegt er aan toe dat :“Kwantumcomputers ookverstrengelde qubits gebruiken in een soort kwantum-madeliefjesketen om hun magie te bewerken. Het vermogen van de machines om berekeningen te versnellen met behulp van speciaal ontworpen kwantumalgoritmen, is de reden waarom er zoveel geroezemoes is over hun potentieel”.


Techreuzen zoals Google, Microsoft, IBM en Intel racen allemaal om quantum computing toegankelijker te maken en hun eigen systemen te bouwen. Volgens recente marktprognoses zal de wereldwijde markt voor kwantumcomputing naar verwachting $ 487,4 miljoen waard zijn in 2021 en $ 3,7 miljard bereiken in 2030.


De startup zei dat het al controle- en orkestratiesystemen voor kwantumcomputing levert aan klanten in 15 landen, waaronder multinationals, overheidslaboratoria, academische instellingen en startups voor kwantumontwikkeling, meldt The Times of Israel.



























31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page