top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup SavorEat gaat 3D geprinte hamburgers in Amerika verkopen


3D geprinte hamburgers. Foto via SavorEat


De Israëlische startup SavorEat, een maker van 3D-geprinte , plantaardige "vlees" -alternatieven, heeft een overeenkomst getekend met Sodexo Operations, de Amerikaanse dochteronderneming van het in Parijs gevestigde conglomeraat Sodexo voor voedseldiensten en faciliteitenbeheer, om een ​​proefproject te lanceren met het aanbieden van koosjere, veganistische, glutenvrije, allergeenvrije burgerpasteitjes in de VS.


SavorEat heeft een systeem ontwikkeld voor het produceren en printen van plantaardige vleesvervangers. Sodexo is de 18e grootste werkgever ter wereld en behoort tot de drie grootste bedrijven ter wereld op het gebied van dienstverlening en catering voor bedrijven, instellingen en organisaties in 80 landen over de hele wereld.


Als onderdeel van de samenwerking zullen vleesvervangers van plantaardige eiwitten van SavorEat in eerste instantie worden verkocht in restaurants in instellingen voor hoger onderwijs, beheerd door Sodexo op de Amerikaanse markt.


Dit is de eerste grote internationale samenwerking voor SavorEat, dat dit jaar ook zijn voedingsproducten lanceert met de Israëlische burgerrestaurantketen BBB.


Racheli Vizman, SavorEat's CEO zei in een gesprek met The Times of Israel " dat de jongere bevolking veel meer open staat voor voedseltechnologieën, voor innovatie en voor het veranderen van de manier waarop we voedsel consumeren, waarbij ze verwees naar een recente peiling die suggereert dat meer dan de helft van de jonge Amerikanen van in de twintig zichzelf als "flexitariërs" beschouwen die een overwegend plantaardig dieet eet met af en toe dierlijke producten.


De samenwerkingsovereenkomst voorziet in exclusiviteit voor partijen in het kader van hogeronderwijsinstellingen in de Verenigde Staten. Komend jaar zullen SavorEat en Sodexo een ​​definitieve overeenkomst ondertekenen voor de levering van voedingsproducten en de uitvoering van bijkomende pilots.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page