top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup van suikervervanger wint wereldwijde prijs


Foto Amai Proteins


Het Israëlische bedrijf Amai Proteins, dat een zoet eiwit gebruikt om tot 70 procent van de toegevoegde suikers die in de voedingsindustrie worden gebruikt te vervangen, werd uitgeroepen tot overall winnaar in een van 's werelds grootste startup-competities, die op 14 juni werd gehouden.


Amai (Japans voor "zoet") is een wit poedereiwit dat 10.000 keer zoeter is dan suiker, zonder glycemische index. De bekroonde startup in Rehovot werkt samen met giganten in de voedingsindustrie, waaronder de maker van cranberry sap Ocean Spray.


Amai werd uitgeroepen tot wereldwijde winnaar uit meer dan 2.000 hoopvolle kandidaten bij de prijsuitreiking van de Extreme Tech Challenge (XTC) in Berkley, Californië, nadat de CEO en oprichter Ilan Samish een pitch had gegeven aan Bill Gates en anderen in de jury.


XTC is 's werelds grootste ecosysteem en concurrentie voor doelgerichte technologie. Geïnspireerd door de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, verbindt het innovators met een netwerk van investeerders, bedrijven en mentoren om hen te helpen kapitaal aan te trekken, zakelijke samenwerkingen aan te gaan en hun wereld veranderende startups op te schalen.


XTC-deelnemers worden beoordeeld op hun geloofsbrieven en ervaring, innovatieniveau, marktrijpheid van hun product en de mogelijke impact op de gezondheid van mens en planeet.


Amai werd als beste beoordeeld in de agitech- en voedingssector en werd uiteindelijk uitgeroepen tot algehele wereldwijde winnaar onder deelnemers in alle categorieën, waaronder biotech, cleantech, digitale gezondheid, onderwijs en fintech, meldt ISRAEL21C.


“De nummer één niet-overdraagbare ziekte, verantwoordelijk voor de meeste ziekenhuisopnames, is obesitas en aanverwante stofwisselings- en hart- en vaatziekten. En dat komt vooral door overconsumptie van suiker”, zegt Samish, die het bedrijf oprichtte na twee decennia in de academische wereld en eiwitonderzoek.221 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page