top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup verkort de tijd die je steak nodig heeft om te groeien


Screenshot YouTube


De Israëlische kweekvleesstartup ProFuse Technology heeft onlangs een doorbraak gerapporteerd die de tijd die nodig is om spieren te kweken voor kweekvlees zou kunnen verkorten, waardoor de productie mogelijk efficiënter en duurzamer zou worden.


ProFuse Technology , opgericht in 2021 door onderzoekers van het Weizmann Institute of Science, faciliteert de productie van volledig volwassen spierweefsel in een 3D-omgeving die een afspiegeling is van conventioneel gekweekt vlees, een proces dat ervoor moet zorgen dat het product qua smaak dicht bij traditioneel vlees komt. en textuur.


De startup maakte aan ISRAEL21c bekend dat het erin is geslaagd de duur van de spiergroeifase terug te brengen tot slechts 48 uur – een tijdsreductie van 80 procent. Het is er ook in geslaagd het eiwitgehalte in het weefsel met een factor vijf te verhogen, waardoor het product een eiwitrijk alternatief is voor traditionele vleesbronnen.


De startup is gebaseerd op een ontdekking van ProFuse CTO Tamar Eigler-Hirsh toen ze postdoc fellow was in een Weizmann-laboratorium. Ze was aan het experimenteren met gekweekte spierstamcellen toen zij en haar collega's een snelle spierregeneratie opmerkten.


Dit was het resultaat van een proces waarbij spierstamcellen, myoblasten genaamd, worden blootgesteld aan een klein molecuul dat een enzym genaamd ERK blokkeert, waardoor ze zich differentiëren en samensmelten tot kleine vezels en tot de activering van een ander enzym dat de spierregeneratie op gang brengt.


Het team van ProFuse Technology in Kiryat Shemona. Foto met dank aan ProFuse Technology via ISRAEL21c


“De gepatenteerde supplementen en protocollen van ProFuse Technology zorgen voor effectieve productie in 3D-omgevingen zonder toevlucht te nemen tot genetische modificatie. Onze toewijding ligt in het ondersteunen van de productie van duurzame, ethische en verrukkelijke alternatieven voor conventioneel gekweekt vlees”, aldus Eigler-Hirsh.


“Profuse Technology staat klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in de toekomst van de vleesproductie en een duurzame en ethische weg te bieden naar een eiwitrijkere wereld.”165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page