top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup voor gezondheid voor vrouwen gaat medisch apparaat aan de VAE leveren


De Gynascope van Illumigyn zal 2.500 cloudgebaseerde cervicale beeldvormingssystemen naar de Golfregio brengen. Foto met dank aan Illumigyn via ISRAEL21C


De Israëlische startup voor de gezondheid van vrouwen, Illumigyn, heeft onlangs een memorandum van overeenstemming ondertekend om 2500 hightech speculums aan de Golfstaten te leveren.


Illumigyn, gevestigd in de omgeving van Jeruzalem, heeft Gynescope ontwikkeld, een systeem voor baarmoederhalsonderzoek dat lijkt op een gynaecologische endoscoop. Het apparaat maakt hoogwaardige beeldvorming van de baarmoederhals, vagina en uitwendige genitaliën mogelijk die naar de cloud kunnen worden geüpload, waardoor diagnose op afstand mogelijk is en de noodzaak voor meerdere invasieve procedures tot een minimum wordt beperkt.


Foto met dank aan Illumigyn


De Israëlische startup ondertekende het MoU met het in Dubai gevestigde bedrijf DHI2048, dat is opgericht om digitale gezondheidsinnovaties en -oplossingen van Israël naar de MENA-regio te brengen.


De deal heeft een geschatte waarde van $ 150 miljoen, gebaseerd op een model van 150 scans per maand. De 2500 apparaten zullen vanaf Q42021 de Golf bereiken. Om de samenwerking te lanceren, organiseerde Illumigyn een kickoff-top in Dubai, die werd bijgewoond door zo'n 20 gynaecologen uit de VAE., meldt ISRAEL21C.


"Aan het begin van een nieuw tijdperk van samenwerking zijn we op zoek geweest naar baanbrekende Israëlische innovatie die de kwaliteit van leven in de VAE zal verbeteren", zegt Dr. Avi Ludomirski, CEO van Illumigyn en voorzitter van de raad van bestuur.


"Illumigyn heeft de combinatie van baanbrekende oplossingen, baarmoederhalsbeeldbank en AI-toekomstige ontwikkelingen die een revolutie teweeg kunnen brengen in de gezondheidszorg voor vrouwen, en we zijn ervan overtuigd dat we samen van Dubai de zorghub kunnen maken die het hele gebied zal bedienen."


Voor meer info, klik hier.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page