top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische technologie om pathologen te helpen kanker op te sporen krijgt FDA goedkeuring


Screenshot Ibex Medical YouTube video


De maker van op AI gebaseerde kankerdiagnosesoftware, Ibex Medical Analytics, heeft in een persbericht meegedeeld dat het het door hen ontwikkelde baanbrekend technologie wat pathologen zal helpen kanker op te sporen, is door de Amerikaanse Food and Drug Administration(FDA) aangemerkt als 'baanbrekende apparaat', wat de startup zal helpen de klinische beoordeling en wettelijke goedkeuring van zijn technologie te versnellen. De FDA goedkeuring is een belangrijke stap in het breed beschikbaar maken van de technologie in de VS, aldus het bedrijf.


De door de FDA gegeven 'baanbrekende apparaat' aanduiding wordt toegekend aan technologieën die het potentieel hebben om een ​​effectievere behandeling of diagnose te bieden van levensbedreigende ziekten, zoals kanker. De aanduiding stelt het bedrijf in staat om nauw samen te werken met de FDA en een beoordeling van zijn technologie te krijgen. Het biedt ook een formele erkenning van het potentiële voordeel van het platform om pathologen te helpen bij hun werk om kanker op te sporen en te diagnosticeren, aldus het bedrijf.


De Galen-software van Ibex maakt gebruik van op AI gebaseerde algoritmen om pathologen te helpen biopsieën te analyseren en de kwaliteit van de kankerdiagnose te verbeteren, realtime kwaliteitscontrole te implementeren, de diagnosetijd te verkorten en de productiviteit te verhogen. De software wordt al ingezet in laboratoria over de hele wereld, waar het wordt gebruikt als onderdeel van de dagelijkse klinische praktijk, en de positieve resultaten zijn aangetoond in klinische onderzoeken, zei Ibex in een verklaring.

"Oncologische behandelingen hebben grote vooruitgang geboekt, maar om meer levens te redden is het ook essentieel om technologische vooruitgang te zien in de diagnostiek van kanker", zegt David Shulkin, voormalig secretaris van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs en adviseur van Ibex.


“Het verbeteren van de nauwkeurigheid van kankerdiagnose en het verbeteren van de efficiëntie voor de patholoog is van het grootste belang voor het verbeteren van de kwaliteit en betaalbaarheid van kankerzorg. Het AI-platform van Ibex heeft bewezen succesvol te zijn in het helpen van pathologen over de hele wereld bij het verbeteren van de zorg voor patiënten met kanker. Deze FDA-aanduiding is een belangrijke stap voorwaarts om deze technologie breed beschikbaar te maken in de Verenigde Staten,” aldus Shulkin.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page