top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische videostreamingbedrijf Peer5 is door Microsoft overgenomen


Foto via Microsoft Herzeliya.


Om de livestreaming voor zijn zakelijke communicatieplatform, Microsoft Teams, te verbeteren heeft Microsoft het Israëlische videostreamingbedrijf Peer5 overgenomen, deelde het bedrijf in een persbericht mee.


Om de nieuwe wereld van hybride werk te beheren, vertrouwen bedrijven nu meer dan ooit op livestreaming om met hun personeel te communiceren. Van bedrijfsbrede trainingen tot wereldwijde bijeenkomsten en gemeentehuizen, interne uitzendingen zijn cruciaal om werknemers te bereiken en te betrekken, aldus de persverklaring.


Omdat livestreaming steeds gebruikelijker wordt op de werkplek; grote organisaties hebben behoefte aan betrouwbare enterprise videostreamingoplossingen. Enterprise Content Delivery Networks (eCDN) kunnen de beperkte bandbreedte van de downlink van het bedrijfsnetwerk verminderen om videostreaming en uitzendingen van hoge kwaliteit te leveren voor een groot aantal werknemers.


Omdat Microsoft Teams voor veel van onze klanten het primaire communicatie- en samenwerkingsplatform is geworden, hebben ze ons gevraagd om meer geïntegreerde eCDN-oplossingen voor grootschalige vergaderingen en virtuele evenementen. Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat we Peer5 hebben overgenomen om onze mogelijkheden voor het leveren van veilige, hoogwaardige, grootschalige live videostreaming met geoptimaliseerde netwerkprestaties in Teams uit te breiden.

Peer5 biedt een op WebRTC gebaseerde eCDN-oplossing die in de browser wordt uitgevoerd om het bandbreedtegebruik te optimaliseren en de impact op netwerk- en line-of-business (LOB)-applicaties te verminderen. De mesh-netwerken zijn zelfbalancerend en worden automatisch geschaald naarmate het aantal kijkers toeneemt. De technologie vereist geen extra installatie op gebruikerseindpunten of wijzigingen in de fysieke netwerkinfrastructuur. Bovendien stelt de Peer5-oplossing Microsoft in staat om een ​​first-party aanbod te bieden om klanten te helpen het aankoopproces en de klantenondersteuning te stroomlijnen, waardoor hun IT-beheerervaring voor ondernemingen wordt verbeterd.


Microsoft blijft naast Peer5 eCDN ook eCDN-oplossingen van door Microsoft gecertificeerde partners ondersteunen; en huidige Peer5-klanten kunnen Peer5-services blijven gebruiken.

Samen met Peer5 zijn we verheugd om onze inzet voor het bouwen van een betere hybride werkplek voor een nieuw communicatietijdperk te bevorderen, aldus Microsoft in de verklaring.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page