top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische viroloog: "Delta variant is niet alleen besmettelijker maar heeft 13-17 varianten"


Professor Cyrille Cohen. Foto via American Friends of Bar Ilan University


Professor Cyrille Cohen, het hoofd van het laboratorium voor immunotherapie aan de Bar Ilan Universiteit in Tel Aviv, zei tegen de Hebreeuwse krant Ynet dat de Delta-variant 13 tot 17 mutaties heeft en veel besmettelijker is dan de andere varianten.


In een artikel dat ging over het feit dat vaccinatie twijfelaars zich nu ook in grote getale laten vaccineren, zei professor Cohen ook dat "dat infectie met de Delta variant kan worden veroorzaakt in minder dan 15 minuten als je in de buurt van een drager van het virus bent".


"We hebben meer tijd nodig om die variant te begrijpen", zei hij, eraan toevoegend dat "de belangrijke vraag is of het een ernstigere ziekte veroorzaakt, de berichten hierover spreken elkaar tegen", aldus Cohen.


Cohen zei verder dat "we ook moeten bepalen of de variant resistent is tegen de vaccins en of mensen die al besmet zijn met eerdere varianten van COVID-19 opnieuw ziek kunnen worden bij blootstelling aan de Delta-variant. De komende weken zullen cruciaal zijn om ons te helpen dat te begrijpen. "


Cohen zei ook dat "we ons zorgen maken over de mutaties in de viruspiek die de verankering in onze cellen vergemakkelijken. Sommige mutaties die ervoor zorgen dat het virus zich gemakkelijker in ons lichaam hecht, hebben de toegenomen verspreiding veroorzaakt die we onlangs hebben waargenomen."


Daarnaast hebben medische experts onlangs een "Delta +" -variant geïdentificeerd, waarvan wordt aangenomen dat deze nog besmettelijker is.


"We maken ons zorgen over de mutaties in de viruspiek die de verankering in onze cellen vergemakkelijken. Sommige mutaties die ervoor zorgen dat het virus zich gemakkelijker in ons lichaam hecht, hebben de toegenomen verspreiding veroorzaakt die we onlangs hebben waargenomen," zei hij.


Op de vraag of een PCR-test de Delta-variant kan identificeren, zei Cohen dat de meeste PCR-tests een positief of negatief resultaat op infectie opleveren, maar geen specifieke varianten aangeven. Om te bepalen of een persoon besmet is met de Delta-variant, moet er een DNA-sequencing worden uitgevoerd en dat kost meer tijd en meer geld.

516 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page