top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische vriendelijkheid voor Palestijnse kinderen is een probleem voor PalestijnenZoals bekend is de stad Hebron vaak het middelpunt van botsingen tussen Israëli's en Palestijnen. Nu heeft een Palestijnse kleuterleidster licht geworpen op de aard van een van de 'moeilijkheden' waarmee Palestijnen in de stad worden geconfronteerd.


Tijdens een interview over Palestijnse kinderen in Hebron merkte een kleuterleidster op dat een "probleem" voor de kinderen is dat "de kolonisten of Israëli's hen soms roepen en hen een pak chocolademelk of melk geven." Dit komt bovenop dat de kinderen bang zijn om een ​​bijzonder drukke straat over te steken, ontdekte Palestinian Media Watch.


Waarom is Israëlische vriendelijkheid een probleem?


Blijkbaar omdat de kleuterjuf en andere volwassenen de Palestijnse Authoriteit (PA) als smaad willen handhaven dat alle Israëli's slecht zijn en alleen Palestijnse kinderen kwaad willen doen. De kleuterjuf verduidelijkte dat ze deze geschenken niet van de kinderen kunnen afnemen "of weggooien", omdat de kinderen het niet zouden begrijpen:Kleuterjuf: “Onze moeilijkheid met de kinderen is dat ze bang zijn om [de straat] alleen over te steken. We grijpen hun handen en brengen ze veilig naar huis. [Een andere] moeilijkheid is dat de kolonisten of Israëli's hen soms roepen en hen een pak chocolademelk of melk geven. We kunnen het [de kinderen] niet afpakken of op de grond gooien, omdat ze de aard van de bezetting niet begrijpen. Daarom proberen we ze daar geleidelijk van te distantiëren.” [Officieel PA TV-nieuws, 1 september 2022]


Terwijl het leven in Hebron zeker voor zowel Joden als Arabieren complex kan zijn, zou het geven en ontvangen van chocolademelk niet hoog op de lijst van problemen moeten staan.


Maar net zoals Palestinian Media Watch eerder aantoonde dat de gouverneur van het Salfit-district elke vriendschappelijke samenwerking tussen Palestijnen en Israëli's wil voorkomen door Israëli's de toegang tot Palestijnse winkels te verbieden, zo is het ook in Hebron jammer dat acties die vriendschappelijke betrekkingen tussen Joden en Arabieren – zoals het aanbieden van een pak chocolademelk aan een kind – is ongewenst en wordt ontmoedigd door Palestijnse opvoeders.

279 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page