israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëls Nationale Veiligheidsraad verhoogt alarmniveau voor Istanbul tot hoogste niveau


Screenshot YouTube


Het Counter-Terrorism Bureau van de National Security Council (NSC) heeft vandaag, maandag, de reiswaarschuwing voor Istanbul verhoogd naar niveau 4 – het hoogste niveau.


De aankondiging komt uren nadat minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid de reiswaarschuwing had aangekondigd tijdens een factievergadering, waarbij hij zei dat er een "reële en onmiddellijke" dreiging was van een Iraans ontvoerings-/moordcomplot gericht op Israëli's, en de Israëli's opriep om onnodige reizen naar Istanbul of Turkije in het algemeen.


Twee weken geleden werd de reiswaarschuwing voor het Israëlische publiek voor Turkije opnieuw uitgegeven naar aanleiding van bezorgdheid over de veiligheid met betrekking tot Iraanse pogingen om Israëlische doelen over de hele wereld aan te vallen, maar vooral in Turkije.


Gezien de aanhoudende aard van de dreiging en in het licht van de toegenomen Iraanse intenties om Israëli's aan te vallen in Turkije, met name Istanbul, heeft de Nationale Veiligheidsraad de reiswaarschuwing voor Istanbul naar het hoogste niveau verhoogd, niveau 4.


Dienovereenkomstig roept de NSC de Israëli's die zich momenteel in Istanbul bevinden op om de stad zo snel mogelijk te verlaten, en de Israëli's die van plan zijn naar Turkije te reizen om dit tot nader order te vermijden.


Er zij aan herinnerd dat voor andere gebieden in Turkije een (tussentijdse) reiswaarschuwing van niveau 3 geldt; daarom beveelt de NSC aan dat Israëli's ook niet-essentiële reizen naar andere delen van het land vermijden.


Er is geen reden om vluchten met verbindingen in Istanbul te vermijden, mits men de luchthaven niet verlaat.


Alle details zijn te vinden op de NSC-website, klik hier.
159 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws