top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jeruzalem is de #1 bestemming voor inkomende toeristen


Damascus Gate. Screenshot YouTube


Jeruzalem is de meest gewilde bestemming voor toeristen die Israël vanuit het buitenland bezoeken, volgens nieuwe gegevens die in een persbericht zijn gepubliceerd door het Ministerie van Toerisme ter gelegenheid van Jeruzalem Dag..


Ongeveer 79% van de toeristen die Israël in 2019 bezochten (3,6 van de 4,55 miljoen) stopten in Jeruzalem om tijdens hun rondreis door de Joodse staat door de straten van de Israëlische hoofdstad te lopen en de historische bezienswaardigheden van de Oude Stad zien.


Vergeleken met de 74% van de toeristen die datzelfde jaar Tel Aviv bezochten, trok Jeruzalem net voor de Witte Stad uit als de populairste bestemming van Israël.


"Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, is een stad met geschiedenis, diepte, verscheidenheid en spectaculaire schoonheid, en het is ook de favoriete bestemming voor toeristen uit het buitenland - die een bron van inkomsten is voor vele duizenden Jeruzalemieten", zei minister van Toerisme Orit Farkash- Hacohen. "Ik hoop oprecht dat we in de nabije toekomst toeristen zullen zien ronddwalen door de oude stad, de Mahane Yehuda-markt, het voetgangersgebied en het First Station-complex."


Andere feiten over Jeruzalem zijn:


  • Vanaf 2020 zijn er 88 hotels in Jeruzalem - een cijfer dat Jeruzalem kroont als de Israëlische stad met het hoogste aantal hotels. Het wordt gevolgd door Tel Aviv, met 83 hotels. In totaal telt Jeruzalem 10.992 hotelkamers, waar in 2019 ongeveer 3,6 miljoen toeristen verbleven, voordat de coronapandemie het inkomend toerisme tot stilstand bracht.

  • Jeruzalem is ook een toeristische krachtpatser en een bron van werkgelegenheid: 21,8% van alle werknemers in de stad werkt in hotels. Jeruzalem verslaat daarmee net Eilat, waar 21,7% van alle werknemers in hotels in het resort werkt.

  • Jeruzalem is de meest populaire bestemming voor inkomende toeristen

  • Jeruzalem is de meest populaire bestemming voor toeristen uit Brazilië - 94% van alle bezoekers uit Brazilië kwam naar Jeruzalem. Andere populaire herkomstlanden zijn Polen, India, Spanje, China, Canada en de Verenigde Staten.

  • Jeruzalem is bij iedereen geliefd, maar uit een gendersegmentatie blijkt dat 82% van alle vrouwelijke toeristen ervoor kiest om Jeruzalem te bezoeken, vergeleken met 75% van alle mannelijke toeristen. Een uitsplitsing naar leeftijd laat zien dat Jeruzalem vooral populair is bij jongeren en ouderen. 85% van de toeristen van 15-24 jaar kiest ervoor om de stad te bezoeken, en 84% van de 65-plussers. En welke leeftijdsgroep is het minst voorstander van Jeruzalem? In de leeftijd van 35-44, waarvan 74% de hoofdstad van Israël bezoekt.

Als onderdeel van de enquête (januari-februari 2020) werd aan toeristen gevraagd wat de meest positieve ervaring was die ze hadden opgedaan tijdens hun bezoek aan Israël. De toeristen rangschikten hun bezoek aan Jeruzalem en de verschillende locaties in de stad op de eerste plaats, waarbij 12% van de respondenten voor Jeruzalem koos.


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page