israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Joods zaalvoetbalteam in Amsterdam aangevallen, 2 spelers lichtgewond


Tijdens een zaalvoetbalwedstrijd dinsdag tussen de Joodse club Maccabi uit Amstelveen en zaalvoetbalvereniging Atletico uit Nieuw-West zijn spelers van het Joodse voetbalteam aangevallen en raakte een speler lichtgewond. Ook werd de Hitlergroet gebracht.


Dit gebeurde op de avond dat in Israël de militaire slachtoffers en terreurslachtoffers werden herdacht, en aan de vooravond van de nationale herdenking van de slachtoffers van Tweede wereldoorlog in Nederland.

De zaak werd wereldkundig gemaakt door een tweet van Federatief Joods Nederland, die er later aan toevoegde dat 2 spelers van Maccabi gewond raakten door vuistslagen en dat een van de spelers van de overwegend uit Marokkanen bestaande club Altletico uit Amsterdam-West de Hitlergroet bracht.

Inmiddels is er aangifte van mishandeling gedaan en heeft het 2e-kamerlid voor de VVD, Ulysse Elian, samen met Gert Jan Segers schriftelijke vragen aan de minister gesteld.

De KNVB is inmiddels een onderzoek gestart en zegt in Het Parool: “We hebben van dit incident geen melding binnengekregen. Naar aanleiding van berichten op social media hebben we proactief met beide clubs contact opgenomen. Dat leverde totaal uiteenlopende lezingen op van hetgeen is gebeurd,” meldt de KNVB. “Aangezien noch de KNVB, noch een scheidsrechter bij dit incident aanwezig waren, moeten we daarom nader onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dit zal worden opgepakt door de onafhankelijke aanklager en als er sprake is van antisemitisme zal er passend worden gestraft.”586 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws