top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Leonardo DiCaprio investeert in Israëlische startup Aleph Farms


Leonardo DiCaprio. Screenshot YouTube


De Israëlische startup voor gekweekt vlees Aleph Farms ontving onlangs een investering van een bijzonder glamoureuze bron: Hollywood-acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio. Aleph Farms heeft een technologie ontwikkeld die kweekvlees maakt met behulp van cellulaire landbouw, een biotechnologische techniek waarbij koeiencellen worden gebruikt in plaats van koeien te slachten.


De in Rehovot gevestigde startup heeft de afgelopen jaren al steak en ribeye gecultiveerd en stuurt zelfs zijn technologie de ruimte in met Eytan Stibbe, die op het punt staat de tweede Israëliër te worden die de baan van de aarde verlaat, meldt ISRAEL21C.


De acteur heeft in het verleden in verschillende Israëlische ondernemingen geïnvesteerd, meest recentelijk in een gepland eco-gecertificeerd hotel in Herzliya.


DiCaprio, die ook investeert in het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat, zei: “Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is het transformeren van ons voedselsysteem. Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen. Ik ben erg blij om als adviseur en investeerder met hen mee te gaan, terwijl ze zich voorbereiden om gekweekt rundvlees bij de consument te introduceren."


Didier Toubia, medeoprichter en CEO van Aleph Farms, zei dat hij de toegewijde milieuactivist welkom heet in de adviesraad van het bedrijf. "Ons team zet zich in om de duurzaamheid van onze wereldwijde voedselsystemen te verbeteren en we zijn verheugd dat Leo onze visie deelt."


De productie van gecultiveerd rundvlees heeft het potentieel om luchtvervuiling te verminderen en land- en waterbronnen te sparen die in grote hoeveelheden worden gebruikt om vlees te produceren. Het belooft ook schoner, gezonder vlees dat vrij is van antibiotica en de door voedsel overgedragen ziekten die soms worden geassocieerd met intensieve veehouderij.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page