top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Levering nieuwe helikopters uitgesteld; patiënten uit het noorden naar het centrum overgebracht

Foto IDF woordvoerder


Terwijl de Amerikaanse regering de levering van 12 - 15 nieuwe Apache helikopters schijnt uit te stellen, zijn ziekenhuizen in noord Israël begonnen patiënten over te brengen naar ziekenhuizen in het =centrum van Israël.


Israël heeft bij de Amerikanen een verzoek ingediend om gevechtshelikopters aan te schaffen , maar de Amerikaanse regering stelt het verzoek uit - dit heeft N12News maandagavond voor het eerst gepubliceerd in de "Main Edition". Het is niet duidelijk of de oorzaak van de vertraging puur technisch-bureaucratisch is – of iets anders – maar de IDF heeft deze vliegtuigen nodig, en Israël staat onder druk.


Een van de belangrijkste lessen uit de Shabbat-evenementen in oktober is het gebrek aan gevechtshelikopters van de IDF , wat op die Shabbat van cruciale en zelfs beslissende betekenis had kunnen zijn . Daarom heeft Israël al een verzoek ingediend bij de Amerikanen om 12-15 Apaches aan te schaffen gevechtshelikopters.


Maar dit specifieke model bestaat niet op de plank, en in Israël werd het Amerikaanse leger benaderd om in principe zijn ‘beurt’ aan de productielijn op te geven, zodat de eerste helikopters die worden geproduceerd, vóór of op kosten van het leger in Israël zullen aankomen.


Het Amerikaanse leger was het ermee eens, we hebben alleen de officiële goedkeuring nodig van de Amerikaanse regering, LOA, die de deal zal goedkeuren en vervolgens ook het aantal helikopters, de kosten ervan en de leverdatum zal bepalen.


Het probleem is dat de regering het besluit intussen uitstelt. Wordt dit alleen maar uitgesteld vanwege de bureaucratie en is het louter een technische kwestie, of is er iets anders aan de hand? Geen enkele partij in Israël of de VS was bereid commentaar te geven op wat er werd gezegd.


Ondertussen werden patiënten die op de intensive care van ziekenhuizen in het noorden waren opgenomen, overgebracht naar ziekenhuizen in het centrum – als onderdeel van de voorbereidingen op de oorlog in het noorden.


In sommige ziekenhuizen in het noorden is de afgelopen dagen een proces uitgevoerd dat 'hospitalisatie' wordt genoemd, wat betekent dat patiënten van het noorden naar het centrum worden overgebracht. Dit zijn patiënten die zijn opgenomen op intensive care-afdelingen, maar ook patiënten op interne afdelingen maar met complexe medische aandoeningen, waaronder aangesloten zijn aan beademingsapparatuur.

Foto Wikipedia


De reden dat de ingreep specifiek bij deze patiënten is uitgevoerd is dat de ziekenhuizen in het noorden, zoals het Ziv Hospital in Safed, relatief kleine ziekenhuizen zijn, waar het aantal intensive care-bedden veel kleiner is dan in ziekenhuizen als Sheba, Ichilov of Rambam.


Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geen massale evacuatie van gehospitaliseerde patiënten is – maar iets heel afgemetens en selectiefs, iets dat niet meer is gebeurd sinds 10 oktober, de eerste dagen van de oorlog , zelfs toen er een hoog niveau van voorbereiding op oorlog in het noorden was.
357 weergaven1 opmerking

1 Comment


Linda Dekie
Linda Dekie
Jul 02

Het kan niet snel genoeg verkiezing zijn in Amerika an laten we GOD bidden voor een regering die Israel steunt deze keer. De Biden regering heeft Israel NIET voldoende gesteunt.

Like
bottom of page